Przys¿³y gumy...
po pracy przymierzê... cykne jakie¶ foto mo¿e od razu to bêdzie wiadomo co i jak
pozdro
Przys¿³y gumy...
po pracy przymierzê... cykne jakie¶ foto mo¿e od razu to bêdzie wiadomo co i jak
pozdro
Jak bêdziesz mia³ chwile wrzuæ zdjêcie. Ciekaw jestem jak pasuj± dywaniki z e39. Po zimie planuje zakup petexów welurowych.
By³o BMW e32 750 V12
Nie zd±¿y³em dzisiaj a wole za dnia.
Bedzie lepiej widaæ.
Na bank cos wrzucê.
Trochê siê spó¼ni³em. Niestety dywaniki z e39 nie pasuj± idealnie. Przerabia³em temat zarówno z letnimi jak i zimowymi. O ile z przodem nie ma problemu to tylne otwory mocuj±ce maj± mniejszy rozstaw przez co mimo, ¿e ³adnie le¿± to nie mo¿na przymocowaæ ich do pod³ogi. To samo z letnimi welurami z e39. Nie dalej jak w lipcu próbowa³em takie dopasowaæ. Dla porównania jutro postaram siê wrzuciæ zdjêcia oryginalnych kompletów z e39 i e38 gdy¿ takowe posiadam.
Witam,
dzisiaj rano na szybko spasowa³em przód...
je¶li chodzi o otwory - no problem.... pasuj± bardzo dobrze, nic siê nie "krzaczy".... :)
Guma pasa¿era pomimo tego ¿e ma pewien ³uk po stronie tunelu to i tak jest na tyle elastyczna ¿e le¿y bardzo ³adnie.
Co do gumy kierowcy to pasuje ok, aczkolwiek tu kwestia na ile detalistami jeste¶cie. Przy podstopnicy s± pewne szpary co widaæ na fotkach oraz po ztronie peda³u gazu mog³a by byæ delikatnie krótsza - ale to jest te¿ temat tego typu ¿e guma jest zamocowana w ori otworach je¶li odpi±³bym jedn± zapinkê po stronie tunelu, móg³bym pewnie przymanewrowaæ gum±.. Ale mi to a¿ tak nie przeszkadza wizualnie a podczas jazdy nieodczuwalne ....zw³aszcza ze za "stówe" mam cztery gumy... poza tym bêd± one le¿a³y tylko przez kilka miesiêcy w roku...sezon jesienno - zimowy - potem ori velur...
Po stronie kierowcy jeszcze jedna rzecz, jak podjedzie siê mocno fotelem do przodu to delikatnie zahacza o gumê... nie wiem czy to kwestia zrobienia porz±dku z kablami pod siedzeniem, czy korytko gumy jest na tyle wysokie ¿e haczy.
ale w e39 przy ori dywaniku by³o to samo.
Porównuj±c z dywanikami ori, jest to cieñsza guma i l¿ejsza, ale to tylko guma... wiêc uwa¿am zakup za udany.
Po otworzeniu paczki delikatny smrodek siê wydosta³... ale po nocy w baga¿niku ju¿ nic nie czuæ... wiêc ok.
Przepraszam Was ¿e nie posprz±ta³em fury, nie wygl±da to dobrze, ale totany brak czasu przy dzieciakach ma³ych....
foto poni¿ej. jakby co to pytajcie...
pozdro
![]()
Ostatnio edytowane przez orzel_man ; 08-12-2015 o 07:40
Hmm no nie z³y masz syf w samochodzie :-) ta stopka od strony kierowcy na 100% nie jest do odkurzenia...
Wszystko bêdzie w weekend odkurzane czyszczone, pucowane na glantz...
niestety w tygodniu to mogê tylko.... je¶æ, pracowaæ i spaæ... no i kilka innych rzeczy ;) ;)jak siê uda... a do¶æ ju¿ mam po nocach na parkingu siedzenia w aucie...
to nie syf tylko troszkê piasku ;);)
Dlatego przeprosi³em za nieodkurzenie....hehe
Wszystko ³adnie ale maj± jedn± wadê w porównaniu z tymi tanimi.
Brak gumy na podstopnicê. Oprzez stopê i woda z buta zapitala pod dywanik.
To sie w sumie zgadza... Nie pomyslalem o tym ...
Nic trzeba sie pilnowaæ. I grzaæ na stopy 😉
Tylne gumy da³o siê przymocowaæ w oryginalnych otworach? Czy rozstaw jest inny i nie pasuj±?
By³o BMW e32 750 V12