Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: Dbasz, pie¶cisz, martwisz siê ka¿d± bol±czk± i wszystko psu w d... dorad¼cie

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2015
    BMW
    BMW E38 728i 1998r.
    Sk±d
    Czêstochowa

Post Dbasz, pie¶cisz, martwisz siê ka¿d± bol±czk± i wszystko psu w d... dorad¼cie

Dzisiaj mnie krew zala³a jak zobaczy³em to co zobaczy³em lewa strona na samym koñcu przy lampie jak widaæ na foto. nie wiem kiedy to siê mog³o staæ i tym bardziej kto mi to zrobi³ ale jak zobaczy³em to p³akaæ mi siê chcia³o. zdarte jest do samej blachy. co teraz z tym zrobiæ panowie? przecie¿ nie bêdê malowa³ ca³ego elementu - jest na to jakie¶ rozwi±zanie?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Tylko zaprawka Cie ratuje , da sie to dobrze zrobiæ.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Mar 2013
    BMW
    E38 728iA 99r
    Sk±d
    Cieszyn
    Kupiæ oryginalny lakier w sztywcie w ASO i tak jak pisz± zaprawka. Potem polerka i nie powinno byæ ¼le.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rexman
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Widzia³em na YT, jak potrafi± zrobiæ ³adne przej¶cie z u¿yciem blendera. Efekt by³ imponuj±cy. ¯adnych ¶ladów odciêcia, mimo ¿e lakier by³ srebrny.
    Sam nawet kiedy¶ zrobi³em eksperyment z blenderem. Jednak dopiero za 3-cim razem zaczai³em o co chodzi. Blender mia³em innej firmy ni¿ pokazany na YT.

Dodam tylko, ¿e z tak± "pierdo³±" jest chyba wiêcej zabawy, ni¿ z lakierowaniem ca³ego panela. Ale warto spróbowaæ je¶li na ca³ym samochodzie jest jeszcze lakier oryginalny.

Oczywi¶cie zabieg musi byæ poprzedzony czynno¶ci± o której pisze JanuszE38 .
    Ostatnio edytowane przez rexman ; 06-11-2015 o 01:13
    Zostañ dawc± szpiku kostnego... dkms.pl

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Rexman, masz mo¿e gdzie¶ link do tego filmu? Jestem na etapie sk³adania Mercedesa ze srebrnym lakierem 744...

Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Proszê bardzo!
    https://www.youtube.com/watch?v=Wb_q2Wzdi50

Nadmieniê tylko, ¿e nie kupowa³em od nich niczego, bo czê¶æ produktów mia³em.
    Co prawda go¶æ na YT tego blendera tam nie ¿a³uje, ale pewnie blender blenderowi nie równy.

Moim blenderem (Bolls) psiknê tylko raz z odleg³o¶ci ponad 30 cm. (bezpo¶rednio po lakierowaniu). Jest bardzo agresywny!
    I nie ma siê co przejmowaæ, ¿e efektu od razu nie widaæ. Reakcja trwa tak plus minus, kilkadziesi±t minut.

Robi³em to na ciemnym lakierze, a tak¿e na be¿owym. Wg. mnie dobrze wygl±da. Nie widaæ ró¿nicy miêdzy star±, a now± pow³ok±.

Zakupiony lakier bazowy ma tu najwiêcej "do powiedzenia". On nadaje kolor autu. Je¶li odcieniem bêdzie "odstawa³" od tego na samochodzie, to... ¿aden blender tego nie zmieni.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Arktissilber
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    e38 740
    Sk±d
    Wroc³aw
    Blog
    34
    Ale jak boisz siê samemu..B±d¼ Ci nie wyjdzie przynajmniej we Wro s± us³ugi SMART repeir ...Czyli malowanie takich pierdó³ek..Koszt ok 150z³ Ale zrobi± Ci tak ¿e nie bêdzie widaæ.
    A tak na marginesie powiem Ci od czego to..Mia³em to samo w poprzedniej e36 Coupe
    Uderzone wózkiem z np Lidla..

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice

Niestety tak to jest i tak to bêdzie, te¿ mam pe³no rysek na aucie, ewidentnie parkingowe niedbalstwo innych. Có¿ zrobiæ, musia³bym ca³e auto pomalowaæ, ale mi siê nie chce, szkoda czasu i kasy.

A moim zdanie spray'em nie maluj. Tzw blendery s± równie¿ do pistoletów i takie tez u¿ywaj± lakiernicy gdy nie chc± malowaæ ca³o¶ci np z dachem. Lakier trzeba dobraæ pod auto, nie tylko sam numer, numer to jest tylko podpowied¼. Próbowa³em pare razy maskowaæ grube rysy. Miesza³em baze (kolor) z klarem(bezbarwnym) i nak³ada³em wyka³aczk±. Po wyschniêciu papier ¶cierny 800-2000 i polerka. Ale raz sie uda a raz nie :) Muszê poæwiczyæ.
    U Ciebie te¿ bym tak spróbowa³, ale pêdzelkiem(s± takie mikro), trzeba chocia¿ by byle jak bo zacznie rdzewieæ, za mocno masz przedarte.
    Ostatnio edytowane przez Aldik ; 07-11-2015 o 09:51

Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    ...A moim zdanie spray'em nie maluj...
    Wiem, ¿e chcesz pomóc koledze, ale przecie¿ nie bêdzie kupowa³ pistoletu, sprê¿arki, itd itd tylko po to, by kilka rysek pomalowaæ?

Co do zabezpieczenia odprysku czy rysy, to siê zgadzam. Trzeba reagowaæ jak najszybciej.

A mo¿e kolega klufa ju¿ siê upora³ z tematem, a my tu...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BEDY111
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    E38
    Sk±d
    PL

Kolego to pytanie zada³e¶ na serio ? Pomy¶lmy...

Ale trzeba pomóc nie ma co. Wiêc co z tym zrobiæ hmm...
    Mo¿e przypudrowaæ pod kolor jak nosek jaka¶ Pani ?
    Albo wstawiæ æwiartkê, równie¿ w kolorze ? Ju¿ nie bêdzie tego widaæ i nie trzeba bêdzie "p³akaæ" ? heh...

Jedziesz do Lakiernika, sypiesz parê stówek i sprawa za³atwiona. Innej opcji nie ma, ¿adne magiczne spreje, kredki itp. Nad czym tutaj siê zastanawiaæ ?

Pozdrawiam.

Podobne w±tki

1. [E38] Dorad¼cie, pany
    Przez Aban w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 19-02-2014, 09:10
  2. [pozostale] Proszê o ocenê tego auta. Jak zwykle wszystko wydaje siê OK.
    Przez mychor w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 35
    Ostatni post / autor: 17-01-2014, 20:02
  3. [opony] dorad¼cie w sprawie opon na s³onaczka do e38
    Przez 525d w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 14-10-2013, 13:26
  4. Dorad¼cie
    Przez Kubanek w dziale TUNING
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 03-01-2013, 16:48
  5. Nie ka¿d± kobietê mo¿na kupiæ :)