Z którego miesiąca/roku jest Twoje autko? A może dałoby się też to ustalić odnośnie auta-dawcy tej ośmiopinowej skrzyni?
Z którego miesiąca/roku jest Twoje autko? A może dałoby się też to ustalić odnośnie auta-dawcy tej ośmiopinowej skrzyni?
Pozdrawiam - Andrzej
Człowiek nie tylko WIE, ale także WIE, ŻE WIE. Inne gatunki tego nie wiedzą.
Być, Mieć, Wiedzieć.
Skrzynia była kiedyś już zmieniana nie wiem z którego jest roku bo nie było to za mojej kadencji. Ta co jest teraz to 1987 rok, tak mówił sprzedawca.
Do września '88 do aut z EGS/EML sterowniki: 2461 1 216 516 (code: Y)
do aut bez w/w sterowniki: 2461 1 216 704 (code: AE)
Skrzynie 4HP22 EH : sterowniki: 2461 1 216 706 (code: AF) - chyba bez katalizatora (???)
Nie jest całkiem pewne, czy każdy z w/w sterowników komunikuje się z każdym DME. Możnaby to ustalić znając VIN auta (7 ostatnich cyfr), w którym ten DME siedzi - czyli Twojego, naprawianego.
Przypadkiem wyszło na jaw, że nie jesteś jedynym posiadaczem tego strapienia - problem 7/8 pin nie jest nowy...
Pozdrawiam - Andrzej
Człowiek nie tylko WIE, ale także WIE, ŻE WIE. Inne gatunki tego nie wiedzą.
Być, Mieć, Wiedzieć.
Rozwiązałem problem, może komuś się przyda. Przełożyłem elektrozawory ze starej skrzyni do sprawnej i jak narazie jest dobrze. Sterownik został ten co był przy starej skrzyni. Próbowałem jeszcze przed przekładaniem elektrozaworów z różnymi sterownikami i nie dawało to efektu.