Moje auto zaczyna mi co raz bardziej dzia³aæ na nerwy :P Raz na jaki¶ czas (nie uda³o mi siê tego powi±zaæ z ¿adn± okoliczno¶ci±) wsiadam do auta po nocy, odpalam i silnik pracujê jak w ruskim czo³gu - strasznie trzêsie ca³ym autem i ogóle nie ma mocy, za pierwszym razem zgra³o siê to z tym, ¿e tylko pó³ silnika mog³em prze³±czyæ na gaz (dlatego zak³adam ¿e drugie pó³ nie pracowa³o w ogóle) - autem strasznie trzês³o i ledwo co wyjecha³em na ¶rednio strom± górkê, zjecha³em z niej, zatrzyma³em siê, zgasi³em silnik zajrza³em pod maskê czy aby jaki¶ czujnik siê nie wypi±³ czy co¶ ale wszystko by³o ok, wsiad³em do auta, odpali³em i o dziwo wszystko wróci³o do normy. Natomiast kolejne sytuacje ju¿ nie objawia³y siê a¿ tak nierówn± prac±, ale strasznym spadkiem mocy. Z do¶wiadczenia wiedzia³em ju¿, ¿e wystarczy siê zatrzymaæ, zgasiæ silnik i odpaliæ go jeszcze raz, ale mimo wszystko jest to strasznie denerwuj±ce i martwie siê, ¿e pewnego razu ponowne odpalenie nie wystarczy :P poza tym nie lubiê jak co¶ w aucie jest nie tak jak powinno :?
Pewnie ka¿dy chcia³by mi teraz napisaæ, ¿e trzeba jechaæ pod kompa i odczytaæ b³êdy, ale by³em ju¿ u mechanika i nie przeprowadzi³ mi diagnostyki DME bo modu³ nie odpowiada. Bez problemu mo¿na zdiagnozowaæ wszystkie modu³y oprócz silnika :? Czy wie kto¶ czemu mo¿e siê dziaæ i jak to naprawiæ?
Mój mechanik zasugerowa³ ¿eby nic z tym nie robiæ, a wiem ¿e jak co¶ takiego mówi to znaczy to tylko tyle ¿e nie chce mu sie tego robic i naprawa bêdzie du¿o kosztowa³a nawet je¶li siê oka¿e ¿e to pierdo³a... tak¿e stwierdzi³em, ¿e mo¿e kto¶ tutaj na forum bêdzie w stanie mi pomóc znale¼æ rozwi±zanie tego problemu zanim zacznê molestowaæ nastêpnych majstrów ;) z góry serdeczne dziêki!

Odpowiedz z cytatem