Kanał zazwyczaj powinien mieć brzegi wzmocnione kątownikiem.
Kątownik powinien mieć na tyle głęboki wpust, by mieściły się tam grube deski zakrywające kanał i wytrzymywały ciężar samochodów najeżdżających na nie. Co tu dalej tłumaczyć...?
Kanał zazwyczaj powinien mieć brzegi wzmocnione kątownikiem.
Kątownik powinien mieć na tyle głęboki wpust, by mieściły się tam grube deski zakrywające kanał i wytrzymywały ciężar samochodów najeżdżających na nie. Co tu dalej tłumaczyć...?
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
No tak... rozpędziłem się.
W takim razie zamiast desek położyłbym betonowe płyty. Szczeliny zacementował. Płyt musiałoby być jak najmniej, by podłoże nie "pracowało".
W razie czego, można to kiedyś rozkuć, zdemontować...
Ale to w razie czego może mieć miejsce pare razy w roku :) Przyjaciel juz w miedzy czasie zdobył deski, podobno solidne i dobre drewno, jesion 7cm gruby :)
No właśnie, o takich grubych deskach myślałem.
Jeszcze raz przeczytałem pierwszy post... załóżmy nawet, że nie byłoby żadnego kanału, tylko równa powierzchnia, to chciałbyś wypłukiwać resztki błota spod błotników i wnęk na posadzkę?
Takie rzeczy robiłbym najpierw gdzieś na na zewnątrz.
Nie no na ziemi są wszędzie kafelki więc spoko. Teraz mam mikro myjnie w garażu u siebie pod domem, ale mam ciasno. Mam wszystko w kafelkach i od 10 lat myje i potem po prostu karcherem spłukuje i czysto. Że mam Karchera z seri HD to nie ma problemu :)