Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
Nie żaden żart. A może ktoś chce mieć oryginalne wnętrze w idealnym stanie? I co mu wtedy zaproponujesz jeśli auto ma np 400 czy 500 tys przebiegu? Jakieś zasrane i wyciągnięte ze śmietnika wnętrze z allegro, czy może zakupy w ASO?

Tu przewaga auta z małym przebiegiem jest wg mnie niepodważalna.
Jak ktos chce miec ori wnetrze w idealnym stanie kupuje Auto koneserskie za pieciokrotnosc ceny innych "okazji" i nie kombinuje z niczym.

Mam na mysli kogos kto kupil Auto w "normalnym" uzywanym stanie - majacego w powazaniu czy jego srodek jest ori czy nie, zalozmy ze technicznie ok (czyli serwisowane na biezaco) ale z powiedzmy brzydkim wnetrzem - duzo latwiej to wymienic na nazwijmy je "ladne", bo robisz to sobie kiedy masz na to ochote bo przeciez silnik w aucie z dziura w fotelu tez odpala i jedzie.

Sam czesto jestem mimowolnym swiadkiem tragedii kupujacych auta "wnetrzem" po wycenie kosztow doprowadzenia do stanu chociaz dobrego technicznego gniota ze srodkiem wypicowanym farba i innymi cudami- kosztuje to wielokrotnosc kosztow calego wnetrza (ladny srodek do E38 to aktualnie koszt 2k zl) a np samo zawieszenie na dobrych czesciach to ponad 3tys.

Druga sprawa - czy wolalbys Auto majace nalotu 50tkm pilowane w miescie przez mlokosa dojezdzajacego 5km do pracy czy takie co ma 150tkm i latalo tylko w dlugie trasy??
Przebieg przebiegowi nierowny nawet jak liczby sa takie same bo sposoby uzytkowania sa diametralnie inne