Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: [e38] 750 UWAGA!

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Auto chyba kojarzę było jakiś czas temu na mobile cena ok 1000e nie pamiętam dokładnie. Była to jedna z tańszych sprawnych 750. Co do przebiegu to myślę, że normalny ktoś kto kupuje nowe e38 to po by jeździć sporo na trasach. Nie tylko do kościoła i marketu. Może ludzie to sobie kiedyś uświadomią. Trafić 20letnie auto tej klasy na zachodzie z przebiegiem 200-250kkm jest naprawdę trudno, a i też tam kręcą liczniki zależy na kogo się trafił. Niektórzy myślą, że w Niemczech to super stan i ori przebiegi:) Nie raz się przekonałem, że jest różnie z tym. Pierwsi właściciele z reguły robią najwięcej km bo są najbardziej zamożni lecz nie jest to regułą. Większość ludzi ten przebieg przeraża ale jestem przekonany, że w połowie e38 z podobnych lat mają podobny tylko nie każdy jest tego świadomy:) Sam robię rocznie ok 35-40tys km, ale nie tylko moją siódemką bo mi szkoda. Wiem, że gdybym jeździł tyle co bym chciał i później zdecydował się na sprzedaż. To bym jej nie sprzedał bo by na liczniku bylo ponad 500tys km.
    Było BMW e32 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    I to by cie zmusilo do zrobienie korekty przebiegu bo u nas auta kupuje sie przebiegami, jak jest 4 z przodu to sie nie sprzeda. Ludzie sami sie nakrecaja i wymuszaja na sprzedawcach robienie wala bo jak jest 400 to zlom ale 180 to jest to panie... Debilizm

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Ja mam 311 tys nalatane kupilem z przebiegiem 297 tys sam pojechalem do Niemiec po auto .ale ogólnie auto mam ponad 3 lata , Bema stoi nie jeździ bo nie chce zbytnio nabijac przebiegu . jak będę chciał sprzedac np za 3 lata to nikt mi nie uwierzy że auto było mało jedzone będzie przeliczac przebieg na lata... Tylko z drugiej strony tak sobie myślę że jak auto nie jeździ to też nie dobrze

Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Zgadzam się z TTrolem w całej rozciągłości. 100 razy bardziej wolałbym auto z małym (prawdziwym) przebiegiem niż przechodzone, mimo że serwisowane. Pewnych rzeczy zużywających się jak np wnętrze, nie wymieni się. A one mają mega wpływ na ogólny odbiór tego jak auto wygląda i jak się nim jeździ. Ale powiedzmy sobie szczerze jedną rzecz - kto zapłaci wielokrotność ceny przechodzonej E38/E39 po to żeby mieć to samo ale z mniejszym przebiegiem?
    Wnetrza sie nie wymieni?? To zart lub sarkazm?? Moim zdaniem wnetrze to najlepsza rzecz do wymiany bo wymieniasz jak sobie zaplanujesz i kiedy ci sie chce i to za ulamek ceny defektu np skrzyni a nie jak w przypadku rzeczy mechanicznych na gwaltu rety silnik lub padnieta skrzynie bo auto niesprawne

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT

Dziś na tvn turbo w programie Turbo kamera dojechali komisy, które chciały sprzedać duńskie auta z kręconym przebiegiem.

Pierwszy reporter ogląda, wypytuje a drugi tylko czeka na te same odpowiedzi :]

Policję wzywają jeżeli idą w zaparte, że nie wiedzieli, że się nie znają itp

Może kiedyś będą surowsze kary ...

cytując Mirka " Polska to kraj debili, którzy chcąc być okłamywami... Jak ja nie przekręcę to nowe samochody się nie będą sprzedawać, warsztaty upadną, serwisy, sklepy z częściami "

hehe sqrwysyny
    Pewność na każdym kilometrze ...

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Samo kręcenie to jawne oszustwo,ale po części mieli rację niestety."Co sąsiady powiedzą".

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    BOSS nie tak do końca najlepsza rzecz do wymiany, jakby tak chcieć zrobić na cacy, to by trzeba nowe dywaniki, obszyć boczki i fotele na nowo i to juz pare tysięcy, jeszcze kierownica, jakieś przyciski i znów tysiąc, często gęsto boczki są juz połamane od zdejmowani i najlepiej trzeba by nowe. Podsufitki są w różnym stanie. Powiem Ci że jakby policzyć to by się mogło okazać że silnik byś za to wymienił :)
    Oczywiście jest tania metoda, czyli pranie i malowanie skór plus jakieś wkręty w boczki :) No wtedy zamykany się w stówce :D

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Po pierwsze wymiana na używki.Po drugie pranie i malowanie za 100??
    Gdzie??

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Ja osobiście wolę naprawiać np silnik , skrzynię ,albo zawiecho niz malować czy wymieniać wnętrze.

To co wymieniłem można naprawić perfekt ,a zawiecho i tak zawsze jest do naprawy. Szukanie wnętrza dobrego jakich nie ma ,czy malowanie całego auta to katorga.

Oczywiście naprawa mechaniki jest zasadna i łatwiejsza przy założeniu ,że wnętrze i lakier mamy w stanie do akceptacji.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR

Mam to samo... mechanika MUSI być tip top...wnętrze ma się podobać... lakier nigdy nie będzie idealny w aucie które użytkujemy codziennie...... ale gusta nie podlegają dyskusji.