Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: 730d tczew

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Robię w handlu i śmieszy mnie wyznaczanie stanu auta po cenie. Wiem jak wygląda w rzeczywistości . Cena jest jedynym czynnikiem na sprzedaż auta. Jak nie trafisz na :głupiego" to musisz wystawić tanio, inaczej będziesz sie bujać z autem. Nie raz miałem super autka i aż szkoda było mi je sprzedawać w cenach gdzie złomy są ale nie miałem wyjsća bo przy normalnej cenie NIKT NIE DZWONIŁ ! Cisza, telefon milczał . Na forum zauważylem jakby każdy sie asekurował na przyszłosć, takie sztuczne podkręcanie ceny, bo moze sie uda potem komu wcisnąć swoje za wyższą cene.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Po pierwsze gdzie tu padła suma 30 tys w naszej wspólnej rozmowie ??

jeżeli chcesz kupić super longa w ostatnim roczniku i na wypasie z ksiązka serwisowa która jest prawdziwa i przebieg jest też prawdziwy to około 30 trzeba dać ale to przypadki ... Cena nie mówi o stanie ?? to co powiecie na cukiereczki typu 730 D za 8- 13 tys ??

w ogłoszeniu wszytko cycuś glancuś a jezeli poźniej jedziesz na miejsce to sprzedajacy mowi Panie a czego byś Pan się spodziewał za tą cenę nowe to w salonie , a przez telefon wszytko było ok przecież uzgadniane . Niektórzy sprzedający wychodzą z założenia jak typ przyjechał już sie pofatygował to weźmie bedzie szkoda mu z pustymi rękoma wracać

albo założenie zobaczy napali się aleb czegoś nie zauważy

akurat też kiedyś sprzedałem parę aut to mogę się wypowiedzieć ....

Passata B5 sprzedałem w 5 minut kupujący ojciec z synem ojciec nić się nie odzywał syn popatrzył czarny czarne szyby radio alpin zabudowa w bagazniku , jazda próbna na fotelu pasażera i wiele rzeczy im nie przeszkadzało chyba nawet nie wiedizeli czego szukać

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Przypadki są przeróżne, ze skrajności w skrajnosć, jedni z autem za 3 tyś chcą do serwisu jechać inni biorą bez odpalania !! - tak miałem, miewam !
    Mase ludzi rzeczywiście od 10-15 czy też 20 letnich aut oczekują że będą jak nowe, zapominają że kupują je za np 5 procent wartości nowego !.
    CO do wartości aut to byście sie męga zdziwili ile za niektóre Wasza auta handlarze kiedyś zapłącili lub zwykli poprzedni własciciele. Oczywiście w obie strony, jedni majątek a inni grosze. Powodów jest tyle ile ludzi, jedni mają dośc klientów, jedni wyjeżdżają, jedni mają długi, inni stracili prace, inni piją - mianownik jest wspólny, każdy potrzebuje kase lub ma juz dość . No i oddaje tanio.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez macix Zobacz posta
    mechanicznie też szrot, problem z abs'em, luzy (zapewne) na drążku kierowniczym. sorry boss, ale jak jesteś taki mONdry, to przejedź się do tczewa, zrobisz jeszcze więcej kilometrów niż ja, zobaczysz jak wyglądają te Twoje "odpryski" na masce ;) i tak, zostałem wprowadzony w błąd choćby przez to, że mailowo byłem zapewniony, że nie ma ani grama rdzy. a drzwi (tylne sztuk 2) były całe pordzewiałe (co oczywiste w e38), z tym, że zamalowane. nie, że wyczyszczone, usunięte i zakonserwowane, tylko po polsku zrobione, byleby taniej. i nikt za 17k się nie spodziewa ideału, ale szukam jednak samochodu, który będzie warty tych 17 tys. ot co.
    jeśli chociaż jedną osobę powstrzyma to przed pojechaniem, marnowaniem czasu, benzyny, nerwów, to nie widzę nic złego w tym, że napisałem. ale ok, powymądrzaj się jeszcze, bo na pewno wiesz lepiej po zdjęciach w jakim jest stanie ten samochód, niż ja, po obejrzeniu na żywo.
    i tak JAK POWSZECHNIE WIADOMO, e38 to tyyyylko za 30tys, bo poniżej się nie da nic kupić
    Nikt tu sie nie wymadrza- chodzi mi o to ze jak piszesz takie ostrzezenie to pisz KONKRETNIE co jest na rzeczy. W wywody o ogolnikach lub dziurach w siedzeniu nikt za bardzo nie bedzie wierzyl- wrecz przeciwnie odbierane jest to tak ze ten ogladajacy nie mial pojecia o technice.

W kolejnych postach pchniety przez innych forumowiczow wkocu podajesz jakies fakty ale dalej ogolnikowo
    "mechanicznie też szrot" tzn co dokladnie jest zepsute??
    "Problem z ABSem" tu akurat jasne - elektronika do wymiany jesli 950tka to 400-500zl jesli 900tka to 800-1000zl. (jesli bylby to tylko czujnik to pewno by to naprawil)
    "luzy" - drazek srodkowy dobrej firmy 500zl, koncowki 2x100 a wogole to jak sprawdziles te luzy??

Czytales jakie sumy w tzw "pakiet startowy" inwestuja nowi wlasciciele 7 z forum?

jako wazne info w Twoim ostrzezeniu uwazam np to ze facet wali w chaja klamiac w zywe oczy

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 24-10-2015 o 11:46
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    Z tymi 30k to był sarkazm, bo niekórzy tu uważają, że za tyle to dopiero można szukać e38. fakt, za 30 to perełka moze sie trafić, ale takiej ja nie szukam

No coż, dla niektórych też istotne może być to, w jakim stanie wizualnym jest samochód. Ja osobiście na prawdę cudów nie oczekuję, ale tu była masakra, przed czym przestrzegłem. Ot co;)
    Co do pakietu startowego to wiem i jestem przygotowany.
    Ostatnio edytowane przez macix ; 24-10-2015 o 15:23

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Panowie nie ma co się kłócić, każdy ma po części racje i przy tym warto pozostać. Każdy ma inne wymagania wobec samochodów. Ktoś może kupi i będzie zadowolony klienci dzielą się na różnych nie każdy zaraz po zakupie chce w auto pakować pieniądze ale niestety się nie da. Niestety te minimum trzeba zrobić i trzeba mieć odłożone parę groszy po zakupie a nie wystukac się do zera

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka