Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: [E38] Otwarcie klapy baga¿nika - jak?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    e38 728i
    Sk±d
    Bydgoszcz

Exclamation [E38] Otwarcie klapy baga¿nika - jak?

Witam,

jak mogê otworzyæ baga¿nik w BMW e38 1996 r? Wyj±³em 2 bezpieczniki od syreny ¿eby nie wy³a bo mam ma³± awariê alarmu, zamkn±³em baga¿nik i zamkn±³em auto pilotem (na szczê¶cie szeroko mia³em otwarte tylne drzwi i uchylon± szybê) i auto zamknê³o siê na amen, nie dzia³a centralny z pilota ani kluczyka, klapa jest niedomkniêta i nie da siê jej otworzyæ kluczykiem bo nie mam tam zamka, nie dzia³a guzik od ¶rodka, nie dzia³a pilot, zero reakcji, dociska³em, skaka³em, ci±gn±³em i nic. Dodam, ¿e nie dzia³aj± mi te¿ tylne szyby... bezpieczniki z przodu s± okej a do baga¿nika nie mam dostêpu... pr±d jest, auto stoi w gara¿u normalnie odpala, ¿adnego b³êdu nie mam ani nic. Patologia totalna.

Proszê o pomoc bo nie mogê u¿ywaæ auta... inne w±tki czyta³em ale jak zwykle siê skoñczy³o na rozmowie o smarowaniu uszczelek olejem.

pozdrawiam.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar charzun
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38
    Sk±d
    Wroc³aw
    Blog
    1
    Czemu nie masz zamka w klapie?
    Jest sposob z wywierceniem dwoch otworow pod tablica rejestracyjna i drutem mozna pociagn±c ciêgno zamka.. Poszukaj info na ten temat powinienes znalesc

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    Siedlce
    Mia³em ostatnio identyczny problem. Musisz wywaliæ blachê, która oddziela kabinê od baga¿nika.
    Nastêpnie czym¶ d³ugim i mocnym podwa¿yæ taki zatrzask w zamku, który trzyma klapê.
    Pozycja do roboty jest mega niewygodna. Trzeba jedna rêka jako¶ tam operowaæ

Uzbrój siê w cierpliwo¶æ latarkê i pomoc drugiej osoby. Mi to zajê³o 2h po tym, jak uda³o mi siê wykombinowaæ narzêdzie odpowiednie do roboty. Od razu mówiê ze byle jaki wygiêty drut nie da rady.

Wy¶le Ci na priv fotke to bêdzie ³atwiej. Ca³y mechanizm jest w takiej samej pozycji jak na zdjeciu.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2015
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    D±browa Górnicza
    ciê¿ka sprawa przerabia³em to ostatnio. Moje e38 sta³o 6 miesiêcy czekaj±c na remont i aku pad³ zupe³nie pod³±czy³em nowe aku pod mask± przedni±, ale tylna klapa ani drgnie zamek siê krêci z wnêtrza te¿ nie dzia³a dodam ¿e mam butlê lpg za tylnym fotelem i przez worek na narty te¿ lipa. nacisn±³em zamki na klapie a kumpel zacz±³ szarpaæ z wyczuciem i pu¶ci³a. Na szczê¶cie nie by³a doci±gniêta do koñca.

Podobne w±tki

1. hydraulika klapy baga¿nika e38
    Przez HORNETT39 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 367
    Ostatni post / autor: 01-10-2024, 07:31
  2. [pozostale] wymiana wk³adki zamka klapy baga¿nika e38 750 il
    Przez Bimmer w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 25-01-2013, 20:42

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci