Wymiana wachacza w e65

W±tek: Wymiana wachacza w e65

1. awasilkik powiedzia³/a:

Post Wymiana wachacza w e65

Witam
    Mam do wymiany przedni dolny wachacz tzw. bumerang i nie jestem pewien czy nie trzeba tam kombinowac z amortyzatorem przed zdjeciem wazgacza bo wydaje sie ze jest tam za malo miejsca . Moze ktos juz to robil i mi poradzi czy mam sie za to zabierac sam czy trzeba jechac do mechanika , czy mozna to zrobic na podjezdzie ??

2. Awatar Aldik

Aldik powiedzia³/a:
    kumpel mi to ostatnio wyjmowa³ i zajê³o mu to chyba 15 minut strona.

3. Awatar charzun

charzun powiedzia³/a:
    Mi kiedys nie chcial sie zmiescic klucz na nakretke bo przeszkadzal amorek.. Lekko amorek poluzowalem i przesunalem w gore i klucz oczkowy wszedl..

4. Awatar miro

miro powiedzia³/a:
    Cytat Zamieszczone przez charzun Zobacz posta
    Mi kiedys nie chcial sie zmiescic klucz na nakretke bo przeszkadzal amorek.. Lekko amorek poluzowalem i przesunalem w gore i klucz oczkowy wszedl..
    Nic nie przeszkadza. Wymienia³em i dolne i górne.

5. Awatar charzun

charzun powiedzia³/a:
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Nic nie przeszkadza. Wymienia³em i dolne i górne.
    Moze mialem jakies inne amorki ktore weszly nizej i zablokowaly troche dostep do sruby..

6. Awatar HTN

HTN powiedzia³/a:
    "Bumerangu", czy "banana", jak to kto tam zwie, nie wyci±gniesz bez opuszczania zwrotnicy na trzpieniu kolumny McPhersona. Operacja wygl±da tak samo, jak na filmiku poni¿ej. Przerabia³em j± kilka razy.

7. Awatar miro

miro powiedzia³/a:
    Mia³em ca³y zawias ori i normalnie wahacze wysz³y bez popuszczania zwrotnicy,amorka itp. Mo¿e w polifcie juz trzeba popuszczaæ ? Tego nie wiem. W przed lifcie nie trzeba.
    Wg mnie to jest filmik z E60

8. Awatar Aldik

Aldik powiedzia³/a:
    No ja znów musia³em zmienic bo gumy by³y felerne wrr. I znów na¶cie minus i wyjêty.

9. Awatar miro

miro powiedzia³/a:
    Jakie gumy,jaka firma,co im by³o ????????

10. Awatar Aldik

Aldik powiedzia³/a:
    Gumy na bananach - nic nie drga³o ale podczas hamowania i ruszania zgrzyta³o jak szlak.