A jak w programie Testo zaznaczyæ? Jaki sterownik silnika i jaka opcjê? DDE 5.1 M67 dla master i slave? Read diagnosing Protocol? Jak po¿niej mam zapisaæ te dane które uda mi siê zczytaæ?
A jak w programie Testo zaznaczyæ? Jaki sterownik silnika i jaka opcjê? DDE 5.1 M67 dla master i slave? Read diagnosing Protocol? Jak po¿niej mam zapisaæ te dane które uda mi siê zczytaæ?
File
debug
custom jobs
D63MM670 to dde master
D63SM670 to dde 2 slave
Tam ustawiasz new job i klikasz na table sk±d wybierasz warto¶ci
AFSCD_dmAirRawPerTime masa powietrza
BPSCD_pOutVal ci¶nienie turbo
Eng_nAvrg obroty silnika itd. wyszukasz dalej choæby wpisuj±c warto¶ci w jakich dane parametry wystêpuj±. Np % przy duty cycle. Ogólnie obowi±zuje nomenklatura z ediabas. Dzisiaj wiêcej nie napiszê, bo lecê na lotnisko. Bêdê za tydzieñ. Powodzenia!
Hej. Potrzebuje informacje na temat tego jak zrobic logi dynamiczne programem testo a mianowicie jakie parametry poyzrebuje odczytac w tescie aby logi mialy sens! Narazir wiadomo ze: ci¶nienie turbo, masa powietrza, obroty silnika...???
ok. spróbujê jak tylko bedê mia³ chwilkê. Dzieki. A jak mam zapisac ten pilk jako¶? wl±czyæ tesst na 3-cim biegu i od dolnego zakresu w górê j± bujaæ?
Jak ju¿ bêdziesz mia³ te warto¶ci klikasz start job, zaznaczasz w okienkach wszystkie funkcje i klikasz F1 file logger, nastêpnie start i jazda tak jak opisywa³em wcze¶niej. Plik zapisuje siê w formacie *.csv.
Witam. Dzisiaj uda³o mi sie zrobiæ logi. mam je zapisane na ró¿nych biegach 3 i 4 tak jak kaza³e¶, zauwa¿y³em ¿e od 3 tys auto prawie w ogóle sie nie buja. Jak mam wys³aæ te pliki?
Wrzuæ tutaj w postaci *.csv. To powinny byæ pliki w rozmiarze kilkunastu, kilkudziesiêciu KB.
Tutaj s± logi z paru pomiarów na ró¿nych biegach.2016-03-26-123453 master 4.xls2016-03-26-122714 slave 3.xls2016-03-26-122327 master 3.xls2016-03-26-123932 slave 4.xls