Mam zamienniki te droższe quality parts czy jakoś tak, mam je ponad rok i nie widze śladów zużycia, nawet rys nie mają
Mam zamienniki te droższe quality parts czy jakoś tak, mam je ponad rok i nie widze śladów zużycia, nawet rys nie mają
Zamiast regenerować ori soczewki, warto pomyśleć o zmianie na bixenon z E60 itp. i te soczewki zregenerować.
Soczewka z E60 ma 1cm większą średnicę, poza tym ma przesłonę, którą można podłączyć do świateł drogowych i mieć bixenon. W nowszych modułach LCM jest nawet przewidziany jeden pin do sterowania przesłoną(jak w E46 po lifcie i wszystkich nowszych modelach)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Soczewki i reszta lampy są w stanie idealnym więc po co kombinować zmiane na większą ?,, lampy w e38 są wystarczające o ile są w bdb stanie ,, znajomy jeździ e38 odkąd kupił i lampy są bardzo wyraźne. Moje odblaski najzwyczajniej w swiecie sie wypaliły od żarówek xenon auto z 2000r miały prawo. Chciałbym wypowiedziec sie jeszcze odnośnie demontażu lamp z uwagi na przeczytanie kilku postów odnośnie tego tematu niektórzy pisali że trzeba zderzak ściągać potrzebny kanał i roboty od groma ,, nic bardziej mylnego lampy w e38 2000r po LIFT demontuje sie bez kanału i za pomocą klucza 10 i torksa ,, u góry lampy 2 x nakrętka 10 i od spodu pod lampą mały torks 2x. i lampa ciężko ale wychodzi :)
Odbłyśnik XENONU jest aluminiowy można go spolerować na lustro. zrobiłem tak u siebie ciekawe ile wytrzyma. Papiery wodne , Pasta Autosol i wyglądają przyzwoicie. Nic to prawie nie kosztuje a zawsze można spróbować.
Witam koledzy jestem po regeneracji Lamp przednich bmw e38 polift ,, Regeneracja przebiegła bardzo dobrze efekt oszałamiający wymieniłem przednie klosze 2x i dwa odblaski żarnika.. łączny koszt całej naprawy koszt 300zł i dwa wieczory roboty przy zimnym piwku ;) uszczelki zostawiłem stare i nie miałem czasu szukać właściwego sylikonu a na Wurth do szyb to zbyt drastyczne rozwiązanie bo nigdy bym juz tych lamp nie rozebrał,, Uszczelki pozostały stare byly w niezlym stanie lecz kupiłem nowe zapinki lamp i troszke je podgiełem po to aby mocniej zacisnęły lampe do klosza,, autko myłem juz dwa razy nic nie paruje zobaczymy jak bedzie w deszcz :) podaje link do kloszy choć musiałem je troszkę papierkiem podszlifować jestem bardzo zadowolony,, http://allegro.pl/bmw-7-e38-98-01-sz...707072894.html