Po zmianie przepływki, skasowałaś adaptację?
Polecam poszukać sobie programu ISTA Rheingold. Działa to na zwykłym kabelku jak inpa(korzysta z Ediabas jak inpa).
Program umożliwia diagnostyka, kasowanie adaptacji i inne funkcje serwisowe.
Przede wszystkim, przepływomierz jest jedyną informacją dla skrzyni biegów o obciążeniu silnika.Skrzynia biegów czyta parametry z całego auta jak tak się załatwiłem, że po naprawie mechatronika, skrzynia wchodziła w tryb awaryjny, wywalało jakieś błędy w skrzyni i przepływki. Myślałem że to wina mojej naprawy a błąd przepływki to następstwo a było odwrotnie. Jak przepływka siadła kompletnie to wywalało błędy w skrzyni bo skrzynia czyta z wielu innych czujników i dobiera parametry.
Może oczywiście być wina przepływki ale ja bym zaczął od sprawdzenia przepływu powietrza zmierzonego a oczekiwanego i wszystko by było jasne !
Jeśli odłączymy przepływkę, to oba sterowniki pracują w trybie awaryjnym, a co za tym idzie na zupełnie innych parametrach.
Przepływomierz na początek można umyć. Wypłukać w alkoholu izopropylowym lub benzynie ekstrakcyjnej(izopropyl wydaje się bezpieczniejszy), a następnie sprawdzić odczyty.
Warto sprawdzić odczyty aktualne z przepływomierza przy pełnym obciążeniu(4 bieg i gaz w podłogę, przed kick-down) oraz na biegu jałowym z odłączonym EGR.
Na jałowym powinno być 400 lub 500(zależnie od przepływomierza) mg/skok, przy pełnym obciążeniu powinno być w zakresie 1000-1200mg/skok.
Po myciu przepływomierza warto skasować adaptację(np. ISTA)