Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Miga kontrolka airbag

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar AMC
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    E23 elektr.,E32 M70B50 1989
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu

Post Miga kontrolka airbag

[wyszukiwarka: kilka podobnych jedynie w±tków]

Dzieñ dobry!

W ci±gu -nastu latek kontrolka airbagu gas³a zawsze po kilku sekundach od uruchomienia silnika, ¶wiec±c uprzednio w sposób ci±g³y wraz innymi kontrolkami.
    Teraz co¶ siê zmieni³o: miga regularnie przez pocz±tkowe kilkana¶cie minut jazdy, po czym przechodzi w ¶wiecenie ci±g³e. Mo¿e jednak ten jasiek nie wprasuje
    mnie w fotel którego¶ dnia...
    Usterkê spostrzeg³em po wymontowaniu Webasto z komory silnika. Ta operacja wymaga³a chwilowego odci±gniêcia grubej wi±zki przewodów, biegn±cej
    powy¿ej, po prawym kielichu amorka.
    Autko z wrze¶nia '89, V12. Czy ono ma maty w fotelach (czujniki obci±¿enia)? Ile ma czujników wyskoczenia tych ja¶ków?A w ogóle to taki zle¿a³y jasiek jeszcze
    mo¿e wyskoczyæ?
    Ostatnio edytowane przez AMC ; 05-11-2015 o 01:33
    Pozdrawiam - Andrzej

Cz³owiek nie tylko WIE, ale tak¿e WIE, ¯E WIE. Inne gatunki tego nie wiedz±.

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    To miganie i ¶wiecenie jest naturalne przy wyci±gniêtym/nie podpiêtym airbagu. Mam u siebie dok³adnie tak samo z racji za³o¿onej kiery bez poduszki.

Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    To miganie i ¶wiecenie jest naturalne przy wyci±gniêtym/nie podpiêtym airbagu. Mam u siebie dok³adnie tak samo z racji za³o¿onej kiery bez poduszki.
    Dziêki za podpowiedz, sprawa ja¶niejsza - mam przerwê w obwodzie, a nie grozi w ¿yciorysie...
    Na do¶æ enigmatycznym rysunku, skopiowanym sk±d¶ przez zaprzyjaznionych handlowców, s± zaznaczone 3 czujniki ja¶ków w widoku od góry auta: jeden
    z przodu i dwa symetrycznie w komorze silnika, po bokach bli¿ej kabiny. W jednym z tych dwóch miejsc siedzi(-a³o) Webasto w³a¶nie. Ale czujnik ja¶ka w nim?
    Wydaje siê to mi trochê ma³o mo¿liwe (czytaj: od czapki ca³kiem), lecz ¿ycie bywa ciekawe... A z Buni± to ju¿ na pewno.

Btw.: z t± pomp± paliwka uda³o Ci siê uporaæ?
    Pozdrawiam - Andrzej

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    To miganie/¶wiecenie air baga mo¿e zostaæ spowodowane spadkiem napiêcia np. przy rozruchu, chwilowym zwarciem przewodów, etc.
    Moja rada, podepnij auto pod DISa, skasuj b³±d poduszki.
    Je¿eli po ponownym uruchomieniu auta znowu siê pojawi to trzeba bêdzie kopaæ dalej.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez AMC Zobacz posta
    Btw.: z t± pomp± paliwka uda³o Ci siê uporaæ?
    Posk³ada³em MaxGear'a trochê druciarsko, ale jeszcze go nie za³o¿y³em, bo nie mia³em czasu. Mam nadziejê ¿e teraz w sobotê lub niedzielê to ogarnê.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 06-11-2015 o 08:45

Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu
    Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    To miganie/¶wiecenie air baga mo¿e zostaæ spowodowane spadkiem napiêcia np. przy rozruchu, chwilowym zwarciem przewodów, etc.
    Moja rada, podepnij auto pod DISa, skasuj b³±d poduszki.
    Je¿eli po ponownym uruchomieniu auta znowu siê pojawi to trzeba bêdzie kopaæ dalej.
    O! To jest trop... Podczas tego wyrywania Webasto z autka od³±czy³em aku, bo w pobli¿u jest z³±cze rozrusznika pod napiêciem (na ¶cianie grodziowej).
    A ¿e prace siê przeci±gnê³y, to sta³o tak dni kilka bez zasilania. Czy taka beztroska grozi czym¶ jeszcze? Auto jezdzi chyba normalnie (?), nie zauwa¿y³em
    istotnych niedomagañ przez te ok. 5kkm od tamtej pory, tylko ta kontrolka mnie niepokoi (-³a). Dziêki za naprowadzenie!

Tuczi , porównaj, je¶li mo¿esz i czasu styknie, wymiary pompy do M60 z t± do M70 - dopi±³em do posta #18 w Twoim w±tku nt.t. Warto mo¿e przypi±æ jeszcze,
    czy s± wymiarowo podobne.
    Pozdrawiam - Andrzej

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

Podobne w±tki

1. [audio/video] Po zmianie z navi 4:3 na 16:9 miga obraz
    Przez 525d w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-07-2015, 23:43
  2. [audio/video] wy¶wietlacz navi 4:3 miga z mnienia kolory
    Przez ruti w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-12-2012, 17:07
  3. jeden kierunek miga szybciej
    Przez kosaaro w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 29-04-2012, 08:11
  4. [elektryka] Kontrolka ESP oraz AIRBAG
    Przez demano w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14-06-2011, 13:47
  5. [ elektronika] PDC mi piszczy,i miga..
    Przez 7ka w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 23-11-2007, 03:48

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •