Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 38

W±tek: Jestem ju¿ troszkê zu¿yty, ale na Forum jak nowy ;-). Witam wszystkich !

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar AMC
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    E23 elektr.,E32 M70B50 1989
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu

Post Jestem ju¿ troszkê zu¿yty, ale na Forum jak nowy ;-). Witam wszystkich !

Dzieñ dobry Panowie !

Czterna¶cie wiosen minê³o od dnia, w którym "o¿eni³em siê" z 750i. Po obligatoryjnie pierwszych kilkuset kilometrach wiedzia³em ju¿, ¿e rozwodu nie bêdzie... Nienaganna praca ZF 4HP24, ju¿ wtedy leciwej przecie¿, wybi³a mi z g³owy pomys³y chirurgii na manual. To nawyki z 500kkm w E23 735. "...Andreas, jak wrócisz do domu, wy¶pisz siê i nadal bêdziesz chcia³ rêcznie, to to auto nie jest dla ciebie, poszukaj sobie innej mi³o¶nicy. Zadzwoñ, gdy dojedziesz...". Zatelefonowa³em:

- Wolfi, ja ju¿ nie chcê innego samochodu!!
    - Aaa, widzisz... A usterki sobie spisa³e¶?
    - Tak, chyba wszystkie...
    - Ile naliczy³e¶?
    - Czterdzie¶ci dziewiêæ.
    - To poszukaj jeszcze dobrze! (...)

Co by³o robiæ, poszuka³em. Piêædziesi±t sze¶æ. By³o co robiæ. Wiêkszo¶æ to elektryczne.

Po traumatycznych przej¶ciach z warsztatem (E23, autoryz. Boscha - zgroza!) æwieræ wieku temu staram siê sam rze¼biæ przy autkach. Wielce po¿yteczny jest dzia³ "polecane/niepolecane", bo wiadomo, ¿e sam wszystkiego nie zrobiê. Z zawodu i pasji (czasem szewskiej) jestem wg. nowos³owia konstruktorem mechatronikiem - elektrotechnika+elektronika+mech. precyzyjna, wiêc przy tym rze¼bieniu czego¶ tam siê naumia³em. Ucieszy³bym siê, gdyby to by³oby komu¶ na cokolwiek przydatne.
    Od jakiego¶ czasu przegl±da³em Wasze Forum (mo¿e powinienem napisaæ "Nasze", ale jak mnie mr.Admin wykopie za rozwlek³e OT, to bêdê zdawa³ poprawkê). Bardzo pomocne, nie raz uratowali¶cie mi g³owê - kiedy¶ przybli¿ê. Przeczyta³em tysi±ce Waszych postów, niektóre tematy æwiczy³em, np. wymianê uszczelniaczy zaworowych w M70B50 na autku bez ruszania g³owic, niepotrzebny jest kompresor ani druga osoba; frustruj±ce i kosztowne sensacje z pompami paliwa i ich wymy¶lnym (czytaj: poprawnym konstrukcyjnie) uk³adem steruj±cym; ograniczenie apetytu w/w smoczyska; fanaberie podstarza³ej instalacji elektrycznej; niespodzianki w uk³adzie ch³odzenia; tajemnice pompy NIVO-niebezpiecznej! ; skrytych a ³akomych po¿eraczy pr±du chichocz±cych rano czasem; i jeszcze troszkê tego by³oby...

A poczciwa E23 nie umar³a. Wdziêczny za wiern± s³u¿bê, podarowa³em Jej napêd elektryczny. Gwa³t na klasyku!!! - powiecie... Mo¿e i tak, ale bez szczególnego okrucieñstwa...
    Pozdrawiam - Andrzej

Cz³owiek nie tylko WIE, ale tak¿e WIE, ¯E WIE. Inne gatunki tego nie wiedz±.

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7
    Witamy na forum...

Ps. Poka¿ nam t± Twoj± ukochan± 7er co Ci tak w g³owie zawróci³a, ¿e macie ju¿ 14 lat sta¿u...czego gratulujê...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar darekbb
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    E38 730iA 1995
    Sk±d
    Czechowice-Dziedzice
    Witaj pochwal sie swoimi 7 ;)

Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu
    Nie za bardzo jest siê czym chwaliæ - nie wygl±daj± dobrze... Mnóstwo pracy przede mn± na wiosnê (mam kana³ pod chmurk±), a przed zim± wymiana nagrzewnicy. Nigdy chyba Jej nie pstryka³em, no ale teraz to chyba muszê. W sobotê wrzucê fotki E32, autko wys³u¿one, ale od¶wie¿ymy, od¶wie¿ymy... A w trakcie budowy elektrycznego systemu napêdowego do E23 robi³em sporo fotek, je¿eli Was to te¿ interesuje, to chyba trzeba by po kolei i troszkê wprowadziæ (ale nie zamieszania) :-)

O kurczê, moloko5, dziêki za gratulki . Rzeczywi¶cie, 14 latek na dobre i na z³e z druzgoc±c± przewag± tego pierwszego. Jeszcze trochê, a na display'u bêdzie pó³ bañki km... A jak wraca³em z Niemcowa to by³o 160 tysi. Wiecie jak to jest, gdy za oknem -25*, wieje i sypie, noc ciemna a tu pr±d zabra³o i ogrzewanie w chacie zdechnie za chwilkê. Sprawne autko to wtedy "byæ albo nie byæ", bo do najbli¿szej cywilki dwa kilometerki. Trudno siê nie przywi±zaæ do Takiej, rzadko zawodzi, a chyba nigdy z Jej winy. Nieliczne przygody to wynik moich zaniedbañ lub ryzykownych eksperymentów, napiszê dok³adniej o tym w przedmiotowym w±tku. Teraz muszê poæwiczyæ gêste obrazki z lapka do posta. To siê da?
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 16-10-2015 o 09:38 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisaæ jednego pod drugim.
    Pozdrawiam - Andrzej

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7
    Heh...no wiesz ja mam swoj± tylko 10 lat i te¿ nie planujê rozwodu. Dlatego podziwiam jak kto¶ ma jedno autko d³u¿ej ni¿ ja, zw³aszcza V12...

Ps. Co do wklejania fotek, to tu masz instrukcjê krok po kroku...
    http://7er.pl/showthread.php/20156-W...-krok-po-kroku

Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    Sk±d
    d. z W-wy, teraz z lasu
    Dziêki, ju¿ siê z tym zapoznawa³em, ale co dwa razy to nie raz. Pracowity kolega tuczi77 tak to opisa³, ¿e trudno zb³±dziæ. Chyba ju¿ trybiê, w czym rzecz, ¿e gêstego obrazka wprost z lapka - z pominiêciem serwisu hostuj±cego - to nie nale¿y. W koñcu forumowy serwer by siê zad³awi³...
    A co do V12, to dziêki za mi³e s³owa, wypi³a, oj wypi³a, pracy sporo - odwzajemnionej. 10 lat to nie jest takie "tylko", to szmat czasu, przyjmij i moje gratulacje . Jak siê Twoja spisywa³a?
    Pozdrawiam - Andrzej

Byæ, Mieæ, Wiedzieæ.

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Wrzucaj±c fotki na pokazywarka.pl zaoszczêdzisz czas :-)

Mi "na dniach" tez minie 10 lat z moj± e32 :-)

Czekamy na fotki

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    750 w jednych rêkach przez 14 lat to na pewno rzadko¶æ. Tym bardziej cieszymy siê, ¿e zdecydowa³e¶ siê wyst±piæ z cienia ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar darekbb
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    E38 730iA 1995
    Sk±d
    Czechowice-Dziedzice
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    750 w jednych rêkach przez 14 lat to na pewno rzadko¶æ. Tym bardziej cieszymy siê, ¿e zdecydowa³e¶ siê wyst±piæ z cienia ;)
    Prawdziwy pasonat i wierny fan marki a w zasadzie to modelu

Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez AMC Zobacz posta
    10 lat to nie jest takie "tylko", to szmat czasu, przyjmij i moje gratulacje . Jak siê Twoja spisywa³a?
    Heh...dziêki.
    Powiem tak, ¿e jakby nie to forum, to pewnie ju¿ bym jej nie mia³...
    Bo jest to moje 1-wsze BMW. A krótko po zakupie zastrajkowa³a i skoñczy³o siê tak, ¿e sta³a kilka lat w gara¿u...
    A¿ nasta³ dzieñ wesela mojego brata, gdzie uda³o siê j± na tyle usprawniæ, ¿e by³a limuzyn± do ¶lubu...
    Pamiêtam ten dzieñ, bo by³ bardzo nerwowy, gdy¿ modli³em siê tylko, ¿eby mi gdzie¶ nie nawali³a przy tej okazji...
    Ale dzi¶ ju¿ wiem, ¿e warto by³o doczekaæ tych wspólnie spêdzonych nieco kryzysowych 10 lat...

Btw...
    D¿uda gratki...trzeba to chyba jako¶ opiæ...czy¿ nie...?

Podobne w±tki

1. [E38] Witam wszystkich, jestem nowy na forum BMW 7 :)
    Przez Krzysiek125 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-08-2015, 10:01
  2. [E65/66] Jestem nowy , ale ju¿ na zawsze :-)
    Przez djpedros w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 11-12-2014, 20:02
  3. [E32] Witam, wszystkich jestem nowy na forum.
    Przez p.bielida w dziale Witam, jestem nowy ...
    Ostatni post / autor: 23-09-2013, 15:35
  4. [E38] Witam wszystkich jestem nowy na forum .
    Przez mariob w dziale Witam, jestem nowy ...
    Ostatni post / autor: 03-06-2013, 14:45
  5. Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 15-08-2012, 18:25

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •