Wyrzuciło nadmiar wężykiem, płyn jest czysty sprawdzałem też olej jest OK. Płynu ubyło przejechałem 10km od mechanika i pod domem mi wyświatliło niski poziom płynu chłodniczego
Kruger32 mówisz o Auto Maxi???
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 13-10-2015 o 19:38 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jednego pod drugim!
Wymiana tego króciaka wystarczyła aby ją zapowietrzyć . Dziś przerabiałem ten temat .
Odpowietrz sam , wystarczy klucz 8 , 19 i trochę cierpliwości . Mechanicy i gaziarze też mają problemy z odpowietrzeniem!
Ostatnio edytowane przez Grey21 ; 13-10-2015 o 19:46
byłem się teraz autem przejechac kawałek, po powrocie odkręciłem korek wlewu który wystrzelił w powietrze:D stan płynu po dolaniu bez zmian nie wyrzuciło. Skąd tam sie takie ciśnienie bierze??
jutro przejade po okolicy gdzie mi moga sprawdzić szczelność głowicy i odpowietrzyć po raz kolejny
Raczej złe odpowietrzenie, sprawdź drożność zbiorniczka wyrównawczego - odkręć korek na wyłączonym silniku, uciskaj górny wąż od chłodnicy i niech ktoś obserwuje czy idzie powietrze / płyn z miejsca mniej więcej pod korkiem od strony kierowcy - tam jest mały przelew i musi być drożny. Jak do soboty nikogo nie znajdziesz, to mogę wpaść na herbatę i Ci to zrobić ;)
zapraszam wszystkich jak tylko dacie rade mi pomóc. ELVIS dogadaj sie z NINO bede sie z nim kontaktował końcem tygdnia
Ostatnio edytowane przez greg328 ; 13-10-2015 o 20:06
poszukaj na forum jak odpowietrzyć m30, było wiele wątków. Nie jest to trudne tylko trzeba wiedzieć jak.
Jeżeli ktoś jest z Koszalina bądź okolic to zapraszam do swojego warsztatu ;)
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(