Nie mam f01 ale nawet pomagając szukać samochodu znajomemu osobiście natknąłem się na kilka-kilkanaście ogłoszeń w Pl i De ze pojazd miał zmieniony silnik. Motoru nie wymienia się jak oleju wiec o czymś to świadczy. I nie jest to pochlebne w mojej ocenie.
To, że Ty nie masz kłopotu czy tez nie wszyscy maja z tym problem, nie oznacza że problem nieistnieje i jest mitem. Miałem w e60 M54B30. Jak kupowałem to słyszałem same negatywy, że żłopie olej, jest problem z odmą i jeszcze kilka przypadłości. Miałem cykora i oleju pilnowałem. Dopóki samochód nie przekroczył 130kkm nie było problemu i uważałem to za historie wyssane z palca osób które kupiły złomy. Ale jak zacząłem dolewać po 1,5l oleju na 12kkm przy wcześniejszej dolewce na poziomie do 0,5l tak zmieniłem zdanie.
Oby samochód ci służył bezawaryjnie wiele lat. Nie życzę nikomu problemów ale przyznam, że przy takich opiniach, ogłoszeniach i problemach - gdybym był na kupnie takiej limuzyny to właśnie te opinie spowodowałyby, że zmieniłbym cel poszukiwań.

Wysłane za pomocą Tapatalk