Witam.
Na pocz±tku nadmieniê, ¿e stosowa³em siê do wszystkich instrukcji odpowietrzania uk³adu, chocia¿ jest mo¿liwo¶æ, ¿e co¶ robi³em ¼le.
Wracaj±c do meritum, mam BMW E38 728i (bez gazu) z silnikiem M52. Jestem ¶wie¿o po wymianie termostatu (stary siê nie domyka³) oraz ch³odnicy (by³a lekko spêkana i puszcza³± ci¶nienie)
Pompa wody dzia³a bez problemu bo pobiera wodê ze zbiorniczka wyrównawczego przy wiekszych obrotach. W±¿ wylotowy zarówno jak i wlotowy do ch³odnicy jest ciep³y, tak samo sprawa ma sie przy nagrzewnicy i wê¿u który idzie do elektrozaworów. Wisko tez mam ju¿ wymione bo wczesniej grzal mi sie na postoju.
Problem jaki pozostal jest szcz±tkowe ogrzewanie przy ustawieniu klimatronika na 32 stopnie. Gdy ustawie ogrzewanie na ni¿sze temperatury to wtedy temp. silnika zaczyna mi isc w góre po godzinnej podró¿y, wraca do normy po ustawieniu klimatronika na 32 stopnie.
Kolejn± rzecz± jest piekielnie gor±ca deska rozdzielcza z tego powodu.. te¿ tak macie ?
Czy jest konieczno¶æ odpowietrzania klimatyzacji lub czy odpowietrza siê ch³odnicê przy w³±czonej klimie ? Nie mam webasto wiêc jedyne co mia³em odpowietrzyæ to uk³ad ch³odzenia, chyba ¿e pomin±³em odpowietrzanie nagrzewnice ( o ile takowe siê wykonujê)
Pozrawiam
Dariusz

Odpowiedz z cytatem