Doposażenie nawigacji i zmieniarki. Pomocy.

Wątek: Doposażenie nawigacji i zmieniarki. Pomocy.

1. Hub7 powiedział/a:

Post Doposażenie nawigacji i zmieniarki. Pomocy.

Witam, przeciągnałem wiązkę od nawigacji mk1. Moze ma ktoś schematy, zdjęcia gdzie co powinno się znajdować, co dokładnie jest potrzebne alby wszystko zadziałało. Mam też wyświetlacz, czytnik mk1, zmieniarke, tuner radiowy, antene gps. Dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Hub7 ; 10-10-2015 o 13:36

2. kat powiedział/a:

ostatnio dokładałem navi
    poszukam,bo miałem instrukcje po angielsku,w zasadzie wszystko opisane + schemat jak podpiąć i gdzie kabelki do LCM i wtyczki abs

ale najprościej to:
    wypruć fotele z wnętrza,kanapę,osłony progów z lewej i prawej strony ,osłony słupków tylnych nad półką ,podłokieć,półkę tylną i wtedy ciągnąć wiązki ,podpinać anteny , podpinać kable itp

w bagażniku to kwestia poukładania klocków
    również do zmiany są obie osłony lewego boku bagażnika

trza rozbebeszyć całą ramkę ze starym radiem

trza pociągnąć wiązkę z prawej strony auta,która leci do LCM i wtyczki ABS ,która jest pod schowkiem
    na końcu dokodować monitor

to tak w skrócie

3. neo386 powiedział/a:
    tak z ciekawości - po co podłaczać do wtyczki abs?

4. Hub7 powiedział/a:
    Mam gołą podłogę. Wszystko zdemontowane. Pociagnieta wiazka lewa strona od bagażnika do wyswietlacza i do głośników w drzwiach.
    Ostatnio edytowane przez Hub7 ; 10-10-2015 o 15:08

5. kat powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez neo386 Zobacz posta
    tak z ciekawości - po co podłaczać do wtyczki abs?
    sygnał prędkości

Cytat Zamieszczone przez Hub7 Zobacz posta
    Mam gołą podłogę. Wszystko zdemontowane. Pociagnieta wiazka lewa strona od bagażnika do wyswietlacza i do głośników w drzwiach.
    ja u siebie lutowałem kable pod głośniki z lewej strony w słupkach i w wiązkę,która leci pod wygłuszeniem pod lewym przednim fotelem

monitor to kwestia wpięcia dwóch wtyczek i osadzenia go w na samym końcu w tej dużej ramce
    Ostatnio edytowane przez kat ; 10-10-2015 o 15:17

6. Hub7 powiedział/a:
    Mam drugą wiązkę więc je zamienilem.

7. kat powiedział/a:
    no to podpiąć anteny w słupkach tylnych na półką ,zmontować antene GPS i spiąć to do kupy w bagażniku i odpalać i sprawdzać czy wszystko działa

8. Hub7 powiedział/a:
    Ok ok tylko gdzie ma wszystko byc zamontowane gdzie antene gps, czekam na ta instrukcje. Anteny w slupku zostaja stare czy pod navi sa inne?

9. kat powiedział/a:
    anteny możesz zostawić stare,ale kable antenowe musisz powkręcać te,które lecą z bagażnika
    antena GPS jest montowana pod półką,ma tam takie miejsce,łatwo to zobaczyć jak półkę zdejmiesz

10. Hub7 powiedział/a:
    Dzięki za pomoc kat.