Witajcie. chcia³bym poznaæ ceny z innych rejonów Polski je¿eli chodzi o instalacje LPG do takiego silnik. U mnie ¶rednio wo³aj± 3500, szczegó³ów co bêdzie w³o¿one nie mam ale ka¿dy zapewnia ¿e to ju¿ bêd± dobre podzespo³y
Witajcie. chcia³bym poznaæ ceny z innych rejonów Polski je¿eli chodzi o instalacje LPG do takiego silnik. U mnie ¶rednio wo³aj± 3500, szczegó³ów co bêdzie w³o¿one nie mam ale ka¿dy zapewnia ¿e to ju¿ bêd± dobre podzespo³y
Na pó³nocy, kumpel zak³ada³ ostatnio instalkê do mondeo ST 3l silnik.
dok³adnie 3,5k PLN nie jest tochyba jaki¶ mega mega najwy¿sza pó³ka, ale spokojnie da radê w rzêdowej szóstce.
ale ekspertem nie jestem. Niech lepiej u¿ytkownicy LPG siê wypowiedz±,.
pozdrawiam
Mo¿na za³o¿yæ "instalacjê" za 2tys. albo nawet za 7tys. albo wiêcej. Podaj najpierw konfiguracjê elementów ¿eby wiedzieæ co z czym porównywaæ.
U mnie po ma³ej znajomo¶ci do 4.4 V8 instalka na najlepszych czê¶ciach czyli sterownik STAGA, wtryski Hana lub Barracuda koszt 3tys z³. I mysle ze tyle powinno sie ceniæ za instalke do 6 cyl bez zadnych znajmo¶ci, ale wiadomo ¿e ró¿nie to bywa. Z autopsji napiszê tylko tyle ¿e najwa¿niejszy jest sterownik. STAG dajê radê oraz wtryskiwacze. Popularne s± Hana, ale ja stawiam na Polskie Barracuda, które ju¿ jako¶cia podobo przebijaj± Hanki. Dobre sa te¿ KEIHIN. W zasadzie HANA, BARRACUDA, KEIHIN to najlepsze wtryski na rynku, które spokojnie ogarn± takie silniki i bêd± pracowaæ bez awaryjnie d³ugi czas. Tanszych nie radzê zak³adaæ. No i reduktor, wiadomo ¿e nie mo¿e byæ za ma³y, ale jak bêdzie sporo za du¿y tez mo¿e byc roblem z regulacj± cisnienia i wogole ustawieniem instalki. U siebie mia³em ZAVOLI, ale po 2 latach pad³a membrana, polecam KME.
Ja z kolei s³ysza³em, ¿e z KME sza³u nie ma... Ofc nie znam siê, ale odradzali mi - nawet na 7er opinie nie by³y za dobre.
Rok temu zak³ada³em Staga do M62B35TU w Ko³obrzegu. Wtryski Barracuda, reduktor KME Gold. Koszt jako¶ 4000-4500 do V8, wiêc uwa¿am ¿e dobra instalka do R6 to powiedzmy 3,5k.
By³y:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
jestem ju¿ po wizycie u gazownika i wybra³ dla mojej E38 taki zestaw:
STAG 300 ISA2
Reduktor AC R01 250KM
Zbiornik 60l
Wtryski Hana
Taki zestaw wyceni³ mi na 3100
Co tym s±dzicie?
Cena chyba normalna wg mnie... jak na R6
Cena ok,ja zak³ada³em do e39 528i tydzieñ temu na ul.Podkolejowej w Czêstochowie (polecam ten warsztat),p³aci³em 2700
Reduktor kme gold
zbiornik 61
wtryski Herkules (ta sama klasa co hana)
sterownik zenit pro
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford