Panowie z dnia na dzien przesta³ u mnie dzia³aæ gaz, jak prze³±cze rêcznie ew rozgrzany do temp na ktorej ma przelaczyc to auto gasnie, czy to moze byæ padnieta elektryka ? ma ktos jakies pomysly ? Pozdrawiam
Panowie z dnia na dzien przesta³ u mnie dzia³aæ gaz, jak prze³±cze rêcznie ew rozgrzany do temp na ktorej ma przelaczyc to auto gasnie, czy to moze byæ padnieta elektryka ? ma ktos jakies pomysly ? Pozdrawiam
Skoro po prze³±czeniu na gaz auto ga¶nie tzn. ¿e albo wtryskiwacze nie pracuj± (elektryka) albo nie ma zasilania gazem (mechanika/elektryka). Sam mo¿esz posprawdzaæ filtry, a je¶li to nie pomo¿e to lepiej jed¼ do jakiego¶ sprawdzonego warsztatu.
Ca³kiem prawdopodobne jest zablokowanie siê elektrozaworu w pozycji zamkniêtej - z powodu brudu b±d¼ zaniku napiêcia. Na pocz±tek podczas rêcznego prze³±czania na gaz, sprawd¼ czy elektrozawory siê otwieraj± (przy butli, przy filtrze fazy ciek³ej).
A mo¿e nie masz Gazu :D nie no ¿arcik hehe
jak pisz± ch³opaki ..otwórz maskê- sprawd¼ wtryski - Powinny Stukaæ dawaæ jaki¶ d¼wiêk
Ale tak¿e obstawiam reduktor- który trzyma
1.Moja propozycja .na WY£¡CZONYM silniku. na postoju - we¼ ¶rubokrêt i odkrêæ od parownika 2 najgrubsze przewody- usuniesz np nadmiar ci¶nienia( podci¶nienie zatrzasne³o membrany bezpieczeñstwa)
10 minut odpalasz i sprawdzasz co Siê dzieje.
2. Czytnik b³êdów- na pewno jest jaki¶ b³±d o którym Ci Mówi dioda- ilo¶æ migniêæ kod b³êdu( o ile tak± posiadasz )
3.Podepnij siê pod kompa - powiedz± Ci Gazownicy co nie dzia³a od razu
4. Kolejna sprawa juz mówiona filtry- 1 przy parowniku - 2 na zaworze w butli
Aha to ¿e na silniku masz temp nie oznacza ¿e masz temp odpowiednia na Parowniku- Je¿eli parownik nie ma swojej temp.np38oC to nie za³apie
Brak temp- szukaj usterki w zapowietrzonym uk³adzie( bo jak wiadomo p³yn leci przez parownik ogrzewaj±c go
Ostatnio edytowane przez Arktissilber ; 19-07-2015 o 08:22
Panowie zapomnia³em odpisaæ, wymieni³em ca³± elektrykê, ¶miga ju¿ okej :) Pozdrawiam