Jak wrzucę wsteczny lusterko zjeżdża (widoczność krawężnika czy jak tam to zwał) ale stanowczo za dużo, nie widzę nic oprócz asfaltu, ustawia się to jakoś żeby tak nisko nie opadało ?
Jak wrzucę wsteczny lusterko zjeżdża (widoczność krawężnika czy jak tam to zwał) ale stanowczo za dużo, nie widzę nic oprócz asfaltu, ustawia się to jakoś żeby tak nisko nie opadało ?
Ostatnio edytowane przez Karizmo ; 08-10-2015 o 10:15
Nie da się chyba ustawić z poziomu kierowcy, chyba że kompem jakoś...
Generalnie o to w tym chodzi. Masz widzieć koło kiedy dojeżdża do krawężnika
To to ja wiem tylko widzę samo koło a raczej jego dół i nic poza tym, w inpie szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem.
Jak je sobie poprawisz i dasz trochę do góry, to następnym razem znowu za nisko zjeżdżają? Szukałem w instrukcji, ale nie jest to jasno wytłumaczone.
Spróbuj zapamiętać (mając wbity wsteczny) poprawioną pozycję pod tym samym numerem, co masz zapamiętane ustawienia do "jazdy do przodu".
Ja na przykład kilkukrotnie po odbieraniu auta z warsztatu miałem poprzestawiane lusterka, że na wstecznym też zaczynały patrzeć w ziemię.
Za każdym razem jak wbijam wsteczny to lusterko zjeżdża na sam dół i patrzy w ziemie. Próbowałem przy wrzuconym R ustawić lusterko ale jak przestawię przełącznik na prawo to ono od razu ustawia się na normalnej pozycji (jedzie do góry) i nie ma możliwości przestawienia, zatrzymania dopóki się samo nie ustawi.
To jak pojedzie do góry, zapamiętaj ustawienie i zobacz, czy następnym razem znowu zjedzie w dół.
Tak zjeżdża w dół, jak dojedzie do dołu na R sterowanie wogle nie działa, jak trzymam 1 to jedzie do swojego normalnego położenia ale jak puszcze powrotem zjeżdża na sam dół !
Nie wiem czy da się zmienić, żeby nie jechało do samego dołu, bo mnie również nie udało się nic na ten temat znaleźć w instrukcji czy internecie. Podpowiedzieć mogę jedynie, dla tych, którzy nie wiedzą, że jeżeli suwak, którym wybieramy, które lusterko będziemy ustawiać zostawimy w pozycji prawej (do ustawiania prawego lusterka) lusterko nie będzie zjeżdżalo w dół po wrzuceniu wstecznego. Osobiście tak właśnie mam ustawione, a jak zdarzy się parkować przy krawężniku to sam opuszczam je ile trzeba.
może chociaż ktoś podpowie który moduł odpowiada za to opuszczanie, drzwi kierowcy czy pasażera a może coś innego !
Wczoraj po podpięciu mojej niuni do isty okazało się, że mam uszkodzony czujnik pochylenia prawego lusterka czy coś w tym stylu i przez to nie działa mi funkcja opuszczania lusterka podczas wrzucania biegu wstecznego. Czy ktoś wie jak to naprawić? można taki czujnik kupić czy trzeba wydać miliony na nowe lusterko??