Panowie dzi± zakupi³em a ASO now± dyszê spryskiwacza reflektora poniewa¿ stara jest uszkodzona, jak j± wymieniæ ? Czy musze zdejmowaæ zderzak czy jest jaka¶ inna metoda?
Panowie dzi± zakupi³em a ASO now± dyszê spryskiwacza reflektora poniewa¿ stara jest uszkodzona, jak j± wymieniæ ? Czy musze zdejmowaæ zderzak czy jest jaka¶ inna metoda?
Musisz zdemontowaæ zderzak , potem dopiero mo¿esz odkrêcic spryskiwacz.
Inaczej sie nie da ,ale opanujesz to w 15 min![]()
Tak jak mowi Elvis. Zdejmujesz zderzak ---> dwie sruby od dolu i wkrety od nadkoli. Sciagasz zderzak i dobierasz sie do sprysku. Jest przykrecony nakretka od dolu. Sprawa raczej prosta wiec napewno ogarniesz.
Powodzenia.
nie trzeba ¶ci±gaæ zderzaka
wystarczy ¶ci±gn±æ ko³o i doln± os³onkê plastikow± na rogu zderzaka i dostaniemy siê bez problemu do zaworka i nakrêtki sprysku
Ja dosta³em siê do prawego sprysku przez reflektor przeciwmgielny. Do lewego (od kierowcy) nie ma mo¿liwo¶ci bo jest tam rura dolotowa. Robi³em to na szybko i prowizorycznie na tydzieñ czasu, dlatego takie druciarstwo. ¯eby dobrze zamontowaæ spryskiwacze i je pewnie dokrêciæ zdejmowa³em zderzak. Tak jak koledzy wcze¶niej napisali - demonta¿ zderzaka jest banalnie prosty.
P.S. Pamiêtaj ¿e w tych spryskiwaczach jest do¶æ du¿e ci¶nienie i raczej musz± byæ dobrze dokrêcone.
Ja tam nie widzia³em problemu.Mia³em do wymiany zaworki zwrotne ,przy okazji wyj±³em i przedmucha³em dysze.Wole zdj±æ ko³o i odkrêciæ 3 wkrêty ni¿ zdejmowaæ zderzak.
Nie ma siê co licytowac ,ale wierz mi ,¿e ze ¶ci±ganiem zderzaka jest ³atwiej![]()
Zdj±³em zderzak i wymieni³em dyszê :). Wszystko posz³o szybko i sprawnie, pozosta³o mi jako¶ przyczepiæ ten w±¿ który ³±czy ze sob± spryskiwacze bo on lata lu¼no...jak on powinien byæ przyczepiony ?
On powinien byc na takich wygiêtych blaszkach ,ale nic mu nie bêdzie jak bêdzie wisia³ .