Tematów setki czy tysiące o uturbianiu a zrealizowanych ułamek z nich, częściej jest że z nikąd bez pytań i teori ktoś zakłada temat i mówi panowie właśnie zacząłem uturbiać i fotki z prac, pozostałe tematy pozostają w strefie teori i marzeń,
Jeden napisze 150 tyś potrzeba drugi że już za 3tyś będzie zrobione itd.
Można to zrobić za 150 tyś z grupą naukowców ale można i o wiele taniej do 5 tyś w przypadku M30 kiedy już mamy silnik i albo nawet tego nie zdążysz wystroić bo wcześniej korby się wysypią na droge albo zrobisz i będzie to działać.
Swoje E32 mam od 4 lat i był to dla mnie pocisk z tym że remont trwa już ponad 2 lata w między czasie przewinęło mi się sporo mocnych aut do jazdy na codzień i jedna turbo benzyna w pamięci zostało mi że E32 i tak jest szybsza co okazało się nie prawdą poraz pierwszy od ponad dwóch lat wyciągnąłem swoje e32 i przejechałem się niestety czar prysł mając porównanie osiągi są mocno przeciętne i teraz Auto marzeń z uwagi na osiągi i komfort już nie ma tego pierwszego a szkoda wielu włożonych już pieniędzy,
Też myślę o turbo ale realnie chciał bym się zmieścić w 5 tyś i osiągnąć ok 280 może 300hp tak realnie bez swapów i naukowców i bez żadnej gwarancji o żywotności i osiągniętej mocy.

V8 z uwagi że jest to v trudniej o turbo ale i to się da zrobić, najrozsądniej założyć kompresor.

1.Musisz mieć samochód
2.Silnik musi być w stanie bdb
3. musisz mieć zapas gotówki
4. Rejestrujesz sie na odpowiednim forum o turbo
5. Poznajesz odpowiednich ludzi pytasz o opinie szukasz podobnych projektów.
6. Turbo lub kompresor lepi ci ktoś lub robisz to sam
7.Składasz stroisz robisz poprawki i jeździsz ile nie wiadomo jeśli wszystko poszło ok i silnik naprawdę jest dobry to będzie dobrze a jeśli nie to zbierasz korby z asfaltu albo panewki mówią papa.

Życzę ci żeby plany zakończyły się powodzeniem E32 to fajne auto a jak doda się mu koni to z powodzeniem może być dalej super samochodem o pięknych kształtach i osiagach.