I jak kolego maxtoto? ¦miga servotronic?
I jak kolego maxtoto? ¦miga servotronic?
-------------------------------------
Broń Masowego Wyprzedzania.
Dzisiaj w końcu udało mi się usun±ć 90 % problemów ze wspomaganiem, wymieniłem ciekn±ce węże i podkładki, kupiłem nowy zawór, po odpaleniu okazało się że INPA nie wskazuje pr±du i PWM. Wnioskowałem że przyczyn± jest padnięty moduł i już przyuczałem się kodować inny, ale postanowiłem jeszcze raz prze¶ledzić obwód serwo i okazało się, że podczas pomiarów wykonywanych wcze¶niej przewody przy module (ucięte przeze mnie )poł±czone konektorkami były partackie i nie przekazywały sygnału na zawór po przelutowaniu wszystko wróciło do normy, czyli:
(po wymianie pompy na zregenerowan± Benelux i wymianie zaworka)
- pojawił się charakterystyczny dĽwięk(syreny) cewki po zał±czeniu zapłonu,
- Pojawiły się wskazania INPY pr±d około 700 mA i 40 % PWM na postoju
Kierownica kręci jednym palcem a w czasie jazdy się utwardza jak powinna. Do 100% sprawno¶ci, trzeba wymienić jeszcze jeden w±ż, który się poci a leci od chłodniczki do przekładni eh...
Dzięki wypocinom wszystkich fachowców na forum dla których lec± podziękowania jak to jeden kolega mawia - "sztuk± dedukcji doszedłem do konkluzji".
Jedno co mogę powiedzieć to Panowie naprawiajcie swoje serwa bo mimo, że kosztowne daj± niesamowit± frajdę - do¶ć długo się z tym pierdoliłem ale jest ok.
Jak co¶ służę wsparciem...
Ostatnio edytowane przez maxtoto ; 20-10-2016 o 20:16
Broń Masowego Wyprzedzania
jakby¶ kolego mógł sprawdzić opór nowego zaworku to byłbym Ci wdzięczny. Pozdrawiam