Eee ja mowie o blaszanej gorze zaworu a nie tej oslonce aluminiowej hahaha
Eee ja mowie o blaszanej gorze zaworu a nie tej oslonce aluminiowej hahaha
Tak tam zawsze sa sruby zapieczone albo sie ukrecaja te ktore trzymaja go w przekladni , torxy od obudowy sie pieknie odkrecaja ale co z tego jak reszte trzymaja te dwie zapieczone i juz ukrecone...
nie obrobiła się ¶ruba? dobrze wyczy¶ć wnętrze ¶ruby i spróbuj nabić nieco większego torxa je¶li tamta się obrobiła.
Nie ma juz na to szans bo walilem w nia, mlotkiem przez srubokret :p sruba sie juz znieksztalcila ale wciaz trzyma wrrr.... Jak by puscila to ulamie obudowe i latwiej bedzie wywalic kolejna srube ktora trzyma zaworek w przekladni
Mazaw a Ci wczesniej servo nie dzialalo?
Poskladalem. Niestety na jedna srube gdyz jedna sie ulamala wewnatrz przekladni, moze kiedys to naprawie. Ogolnie dociagnalem obejma metalowa i zaworek ladnie siedzi, nic nie cieknie. Servotronic pieknie dziala ale czasem na postoju nie dziala w ogole wspomaganie. Nie za kazdym razem ale dzis kilka razy tak bylo a jak juz ruszylem to sie wlaczal i chodzil pieknie. Jak wracalem do garazu to czy stanalem i wylaczylem auto czy jechalem to servo dzialalo jak nalezy. Pojezdze kilka dni i ocenie czy wszystko dziala. Jak na razie moge powiedziec ze w koncu przyjemnie kreci sie kierownica :)
Jak skladalem zlozylem wszystko bez tego mini sitka z przekladnii.
Byc moze te braki w dzialaniu serva maja jakis wplyw na to ze w zaworku ktory dal mi kolega byla lekko ulamana wtyczka i piny wystaja po podlaczeniu go z wtyczka wychodzaca z auta co moze powoduje jakies zwarcia. Poizoluje wszystko ladnie po Swietach :)
sprawdĽ czy moduł zgłasza short cirquit servo valve or cable jako Sporadic Error
Mialem 3 bledy ale po skasowaniu nie wracaja
Czego dotycza wskazania z inpa?zdjecie zrobione na postoju
Ostatnio edytowane przez edibmw7 ; 26-03-2016 o 01:59
Czy to jest napiecie ktore w danej chwili idzie na zaworek?
Czyli na mym screenie idzie max obciazenie na postoju a podczas jazdy powinno sie zmniejszac?
winmediacenter mógłby¶ im jeszcze napisać jak wgrać sobie swoj± mapę ? bardzo ładnie mi teraz działa ale nie obraził bym się gdyby do tych 30km/h działało na 100% :D może sam to robiłe¶ i byłby¶ w stanie udostępnić mi swoj± ? pozdrawiam i wesołych spokojnych ¶wi±t życze ;)