Kazikm3 u m nie bardzo podobnie, to znaczy nie miałęm żadnego błędu ale wspomaganie wła¶nie skakało na postoju od 30 kilku do 40 kilku %. Zmieniłem mu mapę wspomagania według porad Winmediacenter i wydawało by się że wszystko było cacy. Po dłuższej jeĽdzie dochodzę jednak do wniosku że je¶li autem jadę w trasę lub pokonuje dziennie powyżej 15-20km to wspomaganie ¶miga miodzio. Problem zaczyna się gdy pokonuje dziennie 0-3km wtedy wspomaganie wyraĽnie chodzi ciężej na zimnym chodzi super na ssaniu czyli na wyższych obrotach jest ok póĽniej problem występuje jak olej się nagrzeje . Nie wiem jakie mam teraz warto¶ci w inpie bo chwilowo nie mam dostępu do kabla. Dodam tylko że niedawno wymieniałem płyn wspomagania. Problem pojawia się też na postoju kiedy wykonam już 1 obrót kierownic± i chcę j± dalej dokręcać to na nagrzanym płynie trzeba się wręcz siłować z kierownic± ale znowu wystarczy tylko dodać gazu do 1000obr i już kierownica chodzi ok, ale znowu problem nie występuje je¶li akurat wspomaganie ma dobry dzień i chodzi leciutko(niezależnie od temperatury płynu)
Strasznie to dziwne i zagmatwane ;/
czyli zaworek do wymiany ?
zmienię płyn, sprawdzę styki przy zaworku i zobaczymy :)
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.