Domyslam sie ze trzeba sobie to przeksztalcic z DEC na HEX ale jak dograc swoje ustawieni ? Bo na razie wiem tylko jak ustawic jedna z juz obecnych charakterystyk
Domyslam sie ze trzeba sobie to przeksztalcic z DEC na HEX ale jak dograc swoje ustawieni ? Bo na razie wiem tylko jak ustawic jedna z juz obecnych charakterystyk
A jak się wybiera już wgrana charakterystykę?
winmediacenter na 5 stronie o tym pisal
W inpa u mnie nie pokazuje zadnych wartosci PWM w % , czy to znaczy ze zaworek umarl czy modul nie daje natezenia jak ma servo dzialac? Girna wartosc jest na maksa chyba 897mA
Albo masz nieaktywną funkcję Servotornic w module GM albo moduł padł. po podaniu 100% PWM powinno się pojawić napięcie na przewodach ok 13V i zobrazowanie w INPA powinno być też pokazane na 100%.
Na starym zaworku nie dzialalo servo ale w inpa jak dalem 100% to przez chwile czuc bylo roznice. Teraz jak wymienilem zaworek to wspomaganie chodzi lzej ale w inpa jak daje 100% to nic sie nie dzieje. Na starym zaworku mialem dwa bledy w INPA o nr 128 i 129 , na tym wymienionym powraca tylko blad nr 128
błąd 128 oznacza obwód otwarty. miernik w dłoń i szukaj przyczyny.
czyli pomiar na wtyczce zaworku gdy jest odlaczony? na wtyczce wychodzacej z auta kiedy jest podpieta pod modul i na wtyczce wypietej z modulu?
1. pomiar oporu zaworku (około 10 do 15 OHm)
2. Napięcie przy PWM 100% podanm przez inpę. (Dodam że przy odpiętym zaworku Current musi być 0mA)
3. Jak już będzie te 12V przy podaniu 100% wtedy podpinasz zaworek i obserwujesz wskazanie Current.
4. Przy podanym PWM 50% Current około 400-500mA im większy PWM tym większy Current będzie z automatu. Oczywiście mówię to z podpiętym zaworkiem. Jak pomierzysz napięcie i opór zaworku daj znać pomyślimy co dalej.
Sprawdzilem na postoju bez wlaczania silnika.
Zaworek 9 Omow na wtyczce (stary mial 5 Omow)
Zasilanie po zaplonie idace z auta na wtyczke (po rozpieciu) laczaca sie z wtyczka zaworka -5,5V? Nie wiem czy dobrze ustawilem miernik :P