Nie ma juz na to szans bo walilem w nia, mlotkiem przez srubokret :p sruba sie juz znieksztalcila ale wciaz trzyma wrrr.... Jak by puscila to ulamie obudowe i latwiej bedzie wywalic kolejna srube ktora trzyma zaworek w przekladni
Nie ma juz na to szans bo walilem w nia, mlotkiem przez srubokret :p sruba sie juz znieksztalcila ale wciaz trzyma wrrr.... Jak by puscila to ulamie obudowe i latwiej bedzie wywalic kolejna srube ktora trzyma zaworek w przekladni
Kolego jesteś geniuszem ! w prawdzie w sekcjach
SERVO_KENNL_GESCHW - SPEED DEPEND POWER STEERING CHARACTERISTIC CURVE SPEED
SERVO_KENNL_STROM - SPEED DEPEND POWER STEERING CHARACTERISTIC CURVE CURRENT
nie było dokładnie tak jak mówiłeś bo u mnie cyferki były mniej więcej tak 00 02 05 f4 FF G45 a w opcji STORM było praktycznie same literki. niemniej wybrałem 2 razy ostatnią opcje i teraz w inpie mam prawie 0,9A a siła wspomagania na postoju 90% po ruszeniu wszystko ładnie się utwardza a w momencie zatrzymania znowu mam 90%.
Dziękuję Ci pięknie :D
Chłopaki powodzenia z waszymi servo
Mazaw a Ci wczesniej servo nie dzialalo?
Poskladalem. Niestety na jedna srube gdyz jedna sie ulamala wewnatrz przekladni, moze kiedys to naprawie. Ogolnie dociagnalem obejma metalowa i zaworek ladnie siedzi, nic nie cieknie. Servotronic pieknie dziala ale czasem na postoju nie dziala w ogole wspomaganie. Nie za kazdym razem ale dzis kilka razy tak bylo a jak juz ruszylem to sie wlaczal i chodzil pieknie. Jak wracalem do garazu to czy stanalem i wylaczylem auto czy jechalem to servo dzialalo jak nalezy. Pojezdze kilka dni i ocenie czy wszystko dziala. Jak na razie moge powiedziec ze w koncu przyjemnie kreci sie kierownica :)
Jak skladalem zlozylem wszystko bez tego mini sitka z przekladnii.
Byc moze te braki w dzialaniu serva maja jakis wplyw na to ze w zaworku ktory dal mi kolega byla lekko ulamana wtyczka i piny wystaja po podlaczeniu go z wtyczka wychodzaca z auta co moze powoduje jakies zwarcia. Poizoluje wszystko ladnie po Swietach :)
sprawdź czy moduł zgłasza short cirquit servo valve or cable jako Sporadic Error
Mialem 3 bledy ale po skasowaniu nie wracaja
Czego dotycza wskazania z inpa?zdjecie zrobione na postoju
Ostatnio edytowane przez edibmw7 ; 26-03-2016 o 00:59
Czy to jest napiecie ktore w danej chwili idzie na zaworek?
Czyli na mym screenie idzie max obciazenie na postoju a podczas jazdy powinno sie zmniejszac?
winmediacenter mógłbyś im jeszcze napisać jak wgrać sobie swoją mapę ? bardzo ładnie mi teraz działa ale nie obraził bym się gdyby do tych 30km/h działało na 100% :D może sam to robiłeś i byłbyś w stanie udostępnić mi swoją ? pozdrawiam i wesołych spokojnych świąt życze ;)
U mnie wyglada to tak:
Dobiore do tego jakas charakterystyke np od
1-30km/h - 250
31-41km/h - 220
42-50km/h - 190
51-60km/h - 170
61-70km/h - 150
71-80km/h - 100
81-90km/h - 80
91-100km/h - 70
101-110km/h - 50
111-130km/h - 30