Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: [mechanika] pad³a skrzynia co robiæ??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Sk±d
    ¦roda ¦l±ska

[mechanika] pad³a skrzynia co robiæ??

koledzy mam takie pytanko wmojej e38 pad³a skrzynia i nie wiem co robiæczy ja remontowaæ czy kupiæ skrzyniê u¿ywan± a mo¿e kto¶ wie ile kosztuje nowa skrzynia 5hp30??

Zawsze mo¿na próbowaæ naprawiaæ. Wszystko zale¿y od tego co siê zepsu³o. Potrzebujesz diagnozy i potem sobie porówansz koszty czy naprawiaæ czy wymieniaæ ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

A jaki by³ objaw i jak siê zachowywa³a skrzynia, sk±d to przekonanie ¿e pad³a? :?

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cena nowej to napewno piêæ cyfr .... kupiæ u¿ywan± ... to totolotek ,nie wiadomo jaki stan ...remontowaæ -chyba najlepsza opcja ...wiesz co masz .... :]

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    X5
    Sk±d
    ZS
    Podjedz do do D³ugo³êki na Spacerow± 2 powiedz± Ci w godzinê co i jak i jakie bêd± koszta, ja tam robi³em swoj± 5HP18 z e32 by³em mega zadowolony panowie znaj± siê na rzeczy i nie s± naci±gaczami na wszystko daj± pisemn± gwarancjê 1 rok.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Sk±d
    ¦roda ¦l±ska
    Cytat Zamieszczone przez Kempes
    Podjedz do do D³ugo³êki na Spacerow± 2 powiedz± Ci w godzinê co i jak i jakie bêd± koszta, ja tam robi³em swoj± 5HP18 z e32 by³em mega zadowolony panowie znaj± siê na rzeczy i nie s± naci±gaczami na wszystko daj± pisemn± gwarancjê 1 rok.
    podjechaæ nie mogê bo auto je¼dzi na jednym biegu chyba na 4 wiec tylko laweta a obiawy sa takie ze pewnego dnia odpalilem auto pojawil sie komunikat na wyswietlaczu i juz nigdzie nie jechalem jak dam na D to jesr szarpnieciespadaja obroty i jak nie dodam lekko gazu to auto gasnie to samo jak dam na R

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    e 38 740
    Sk±d
    radom
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505
    podjechaæ nie mogê bo auto je¼dzi na jednym biegu chyba na 4 wiec tylko laweta a obiawy sa takie ze pewnego dnia odpalilem auto pojawil sie komunikat na wyswietlaczu i juz nigdzie nie jechalem jak dam na D to jesr szarpnieciespadaja obroty i jak nie dodam lekko gazu to auto gasnie to samo jak dam na R
    prawdopodobnie spiekly ci sie tarcze a co si dzieje jak masz na P to jak bedziesz przegazowywal to powinien ciagnac i na luzie tez,a do tylu jedzie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e38
    Sk±d
    warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Anatol
    Cena nowej to napewno piêæ cyfr
    No to jest jednak du¿o :) sam siê nie spodziewa³em.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Sk±d
    ¦roda ¦l±ska
    Cytat Zamieszczone przez karlos638
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505
    prawdopodobnie spiekly ci sie tarcze a co si dzieje jak masz na P to jak bedziesz przegazowywal to powinien ciagnac i na luzie tez,a do tylu jedzie.
    do tylu jedzie i do przodu tez jak przygazuje ale buja sie bardzo powoli jakby brakowalo mocy a jak sie spiek³y te tarcze to duzy koszt naprawy

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •