Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Wzmacniacz do bagażnika BMW E38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR

Post Wzmacniacz do bagażnika BMW E38

Witam,
    Koledzy obecnie mam zainstalowany wzmacniacz w bagażniku z kondensatorem.
    Wzmacniacz niestety wydaje z siebie niepożądane dźwięki... tzn strasznie chałasuje wiatrak co irytuje mnie dość mocno...
    jest to wzmacniacz budżetowy powiedziałbym ...Peying PY-5B110R....
    Chciałbym go zmienić na jakiś 2.1 kanałowy.
    Czy możecie wskazać coś godnego polecenia ?
    Ma grać z ori sprzętem (radio) głośniki z przodu są wymienione na Hertza a tył podłączony jest do półki dsp i ma grać jako SUB powiedzmy.
    Cała instalacja jest już zrobiona.
    Mocy dużo nie potrzebuje, ale ma grać czysto na fabrycznym sprzęcie.
    dzięki za info.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Najlepiej coś starego.
    Jest sporo marek bardzo ciekawych.

Dźwięki słyszysz w głośnikach czy po prostu wzmacniacz masz we wnętrzu?

Ze swojej strony fajne są stare Braun lub A/D/S(to ta sama marka, tylko inaczej nazywała się na USA i Europę) oraz Hifonics.
    Wzmacniacze te mimo "małej mocy" dają sobie fajnie radę, a przy tym nie mają dużych gabarytów
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Dzięki za info.
    wzmak podwieszony w bagażniku, ale tak hałasuje że słychać go w kabinie... ten wiatrak tam daje... i może od niego zakłucenia delikatne w głośnikach....
    bo słysze piszczenie które też potwornie mnie irytowało...jak poprawiłem końcówki i polutowałem wszystko ładnie oraz poprowadziłem masę bezpośrednio z AKU to trochę lepiej... ale przy przyspieszaniu narazta...ale nie wzrasta z poziomem głośności....więc jak radio podkręcę to zagłusza na tyle że nie przeszkadza mocno...
    Cudowałem już z różnymi filtrami itd... ale instalacja obecnie działająca jest dość zamieszana....
    wzmak z bagażnika steruje głośnikami z przodu i półką DSP podpiętą pod SUB we wzmaku...
    a ori instalacja z drugim wzmakiem(ori) steruje tyłem....
    obecnie wisi to tak...

przewody mam wyprowadzone do bagażnika i zarobione konkretnie końcóweczki....
    więc tylko podpiąć i korzystać...
    czy na alledrogo coś się znajdzie... jak szukać sprzętu z US ????
    Ostatnio edytowane przez orzel_man ; 08-12-2015 o 09:49

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740iL 98'
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Najlepiej coś starego.
    Jest sporo marek bardzo ciekawych.

Dźwięki słyszysz w głośnikach czy po prostu wzmacniacz masz we wnętrzu?

Ze swojej strony fajne są stare Braun lub A/D/S(to ta sama marka, tylko inaczej nazywała się na USA i Europę) oraz Hifonics.
    Wzmacniacze te mimo "małej mocy" dają sobie fajnie radę, a przy tym nie mają dużych gabarytów
    Co masz na myśli jak piszesz "coś starego" ? Chodzi o to że stare konstrukcje są lepsze od tych nowych? Czy chodzi o coś innego?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    @ cursor - wlaśnie w jakiegoś "starego" kenwooda celuję albo coś... dobra ciężka konstrukcja...
    http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-ads-...tml#62a47fddd3
    może takie cudo by dało rade...
    czy raczej coś takiego
    http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...129918411.html

Hifonics trochę droższy...
    ale może takie coś...
    http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-hifo...tml#cab11e7acc
    Potrzebuję jeden kanał żeby grał przodem i drugi sterujący półką DSP - obecnie robi ona za suba i delikatnie mruczy...

@ wojtek1989 - też uważam, że "kiedyś to się robiło sprzęty"... teraz to same procesory, wyświetlacze, ekrany dotykowe itd...co nie znaczy że są złe... ale to nie "to" poprostu...
    podobnie jak w motoryzacji... nie bez powodu jest na tym forum jeden z wątków odnośnie F01...ale to temat rzeka...

prośba o podrzucenie info odnośnie zakupu takich sprzętów, może macie doświadczenia....sprawdzonych sprzedawców czy cos... dzięki
    Ostatnio edytowane przez orzel_man ; 08-12-2015 o 12:31

Początkujący Użytkownik
    BMW
    A8 D2
    http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...832667194.html

Miałem takie 2 + 921 na suba

Porządny wzmacniacz z bardzo dużą mocą więc wystarczy ci z zapasem. a w razie co to możesz i suba podpiąć pod niego.

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez orzel_man Zobacz posta
    Witam,
    Koledzy obecnie mam zainstalowany wzmacniacz w bagażniku z kondensatorem.
    Wzmacniacz niestety wydaje z siebie niepożądane dźwięki... tzn strasznie chałasuje wiatrak co irytuje mnie dość mocno...
    jest to wzmacniacz budżetowy powiedziałbym ...Peying PY-5B110R....
    Chciałbym go zmienić na jakiś 2.1 kanałowy.
    Czy możecie wskazać coś godnego polecenia ?
    Ma grać z ori sprzętem (radio) głośniki z przodu są wymienione na Hertza a tył podłączony jest do półki dsp i ma grać jako SUB powiedzmy.
    Cała instalacja jest już zrobiona.
    Mocy dużo nie potrzebuje, ale ma grać czysto na fabrycznym sprzęcie.
    dzięki za info.
    A półka jest na orginalnych głośnikach

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    bo słysze piszczenie które też potwornie mnie irytowało...jak poprawiłem końcówki i polutowałem wszystko ładnie oraz poprowadziłem masę bezpośrednio z AKU to trochę lepiej... ale przy przyspieszaniu narazta...ale nie wzrasta z poziomem głośności....więc jak radio podkręcę to zagłusza na tyle że nie przeszkadza mocno...
    Skąd bierzesz sygnał do wzmacniacza?
    Przez jakiś konwerter czy masz wyprowadzone RCA?

[QUOTE]Co masz na myśli jak piszesz "coś starego" ? Chodzi o to że stare konstrukcje są lepsze od tych nowych? Czy chodzi o coś innego?[/QUOTE
    Stare Made in Japan, USA, Italy, UK są moim zdaniem lepsze od taniej chińszczyzny dostępnej aktualnie.

@ wojtek1989 - też uważam, że "kiedyś to się robiło sprzęty"... teraz to same procesory, wyświetlacze, ekrany dotykowe itd...co nie znaczy że są złe... ale to nie "to" poprostu...
    Te procesory nie są złe. Problemem jest generalnie cięcie na jakości wykonania.
    Prostym przykładem jest Logic7, który jest zbudowany na układach scalonych, a "dźwięk" generuje procesor. Domyślnie mamy włączony Loundness

ADS, które pokazałeś to Chiński szajs
    Miałem na myśli takiego ADS:
    http://allegro.pl/wzmacnicz-samochod...833157649.html

A półka jest na orginalnych głośnikach
    Coś w tym złego? Jeśli ktoś jest świadomy "ułomności" głośników w tym rozmiarze to da się ogarnąć nawet przyjemne granie. Wiadomo będzie to sub do słuchania muzyki, a nie masażu pleców
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    [QUOTE=cursor;500876]Skąd bierzesz sygnał do wzmacniacza?
    Przez jakiś konwerter czy masz wyprowadzone RCA?

Co masz na myśli jak piszesz "coś starego" ? Chodzi o to że stare konstrukcje są lepsze od tych nowych? Czy chodzi o coś innego?[/QUOTE
    Stare Made in Japan, USA, Italy, UK są moim zdaniem lepsze od taniej chińszczyzny dostępnej aktualnie.

Te procesory nie są złe. Problemem jest generalnie cięcie na jakości wykonania.
    Prostym przykładem jest Logic7, który jest zbudowany na układach scalonych, a "dźwięk" generuje procesor. Domyślnie mamy włączony Loundness

ADS, które pokazałeś to Chiński szajs
    Miałem na myśli takiego ADS:
    http://allegro.pl/wzmacnicz-samochod...833157649.html

Coś w tym złego? Jeśli ktoś jest świadomy "ułomności" głośników w tym rozmiarze to da się ogarnąć nawet przyjemne granie. Wiadomo będzie to sub do słuchania muzyki, a nie masażu pleców
    w półce ori mają po 8 omów jest ich 4 i znacząco zmulą wzmacniacz który nie przewiduje pracy na 8 omach

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Witam,
    Ten kenwood ciekawie wygląda... i ma prawdopodobnie wszystko czego potrzebuje...
    tego braUna też oglądałem... tylko nie wiem jakie wtyki tam w te kwadratowe złącza mają iść(sorry ale pierwszy raz widzę takie coś).. widać że dadiator z dobrej epoki ;);)

Półka jest na ori głośnikach... może z czasem je wymienię na nowsze....wiem że to niewiele ale ona ma tylko delikarnie pomykać na niskich częstotliwościach... wożę ludzi z tyłu... w tym dwójkę dzieci więc nie ma mowy o basie który powoduje arytmię serca... przynajmniej narazie....

Jeśli chodzi o sygnał to wygląda to tak.
    z radia wyprowadzone są 4 rca które trafiają do wzmacniacza.
    2 - sygnał na przód
    2 - sygnał wprowadzony do wejścia SUB we wzmaku - napędza półkę.

Dodatkowo tylne głośniki w drzwiach śmigają na ori instalacji z ori wzmacniaczem BMW.
    obecnie wzmacniacz jest tak wysterowaney bybyło słychać zarówno tył jak i przód...na podobnym poziomie głośności.

Ten kenwood mnie zastanawia... tylko że z używkami to nigdy nie wiadomo co w środku siedzi...
    a z nowych wzmaków coś byście polecili...
    ma obsłużyć 2kanały + SUB.
    dzięki
    Ostatnio edytowane przez orzel_man ; 09-12-2015 o 16:36