Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 750 prawda czy mity ?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Cytat Zamieszczone przez xyz89 Zobacz posta
    Witam panowie dawno nie pisałem nic na forum bo zabrakło 7ki w domu :( na szczęście znowu będzie lecz jest taki mały problem,
    Mam do kupienia Bunie e32 750 po remoncie głowic i wstawiony jest nowy rozrząd lecz niestety puscił dół. czyli pierścienie albo gorzej. Stary właściciel chce mi sprzedać to auto po pieniążkach, wmawiając mi że nie da się zrobić tuleji bo są zrobione z jakiegoś tam rodzaju metalu i nie wprasuje się nowych. Dlatego on odpuszcza i chce się auta pozbyć. Czy to jest prawda czy fajansiarstwo ? Czy to jest możliwe aby nie była to rzecz naprawialna ?
    Nigdy nie miałem 750ki zawsze miałem 730 lub 735. Na tych silnikach coś tam się znam, ale z tym nie miałem przyjemności egzystowania?

Pytanie numer 2: Czy to prawda, że da się założyć do tego samochodu manualną skrzynię biegów? Jakiś kolo w Krakowie nie będę mówił gdzie bo to nie ma znaczenia. Twierdzi że zrobił taką 750ke ze skrzynią z 3,0d z motoru M57 ? Czy jest to możliwe ? CZy wszystko się zmieli ?
    Czy moje pytania to legendy o żółtym serze ? Czy może fakty bo jak tak to będzie 750tka na bety :)
    pytanie 1, tak nie da się zrobić tulejowania, bo to alusil na aluminium, chociaż znam takich co by się podjęli, bez tego koszt remontu dołu to kilka tysięcy za śruby I panewki. Ponadto w aluminiowym silniku zbierać materiał I wstawiać tuleje to kompletnie bez sensu. Z drugiej strony, żeby dół puścił w M70 to auto musiało być nieźle upalane, albo zaniedbane. Lordowi z Sanoka taki przeszczep w e34 padł po latach latania bokami.

pytanie 2, da się, kwestia inwencji, dużo się zmieni, ale takie projekty instnieją, przecież to nie rocket science. Kwestia dobrego warsztatu I środków. Skrzyni P&P nie ma, chyba, żę za z 850 CSi.

Sprawny silnik wraz z osprzętem kosztuje do 2tyś, więc nie ma sensu się ładować w remonty. Jak bardzo chcesz to auto, to głowice I rozrząd załóż na inny silnik I będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 24-09-2015 o 16:30
    pozdrawiam Bartek