Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: 740i Ostrów Mazowiecka- ku przestrodze!

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Dzuda, na Twoim miejscu rozglądał bym się za własnie 3.0d . Ja brał bym pod uwagę też 3.0i- wiem że wielu twierdzi że to profanacja w tym modelu ale mi by wystarczył- koszt serwisu i spokojna głowa to dla mnie duży +. Co do auta z linku, książka fakt jeszcze ciepła ale moja tez taka była bo właściciel nie wiedział gdzie jest to zabrałem odpis z serwisu który był uzupełniony przez panią za biurkiem w 15 min.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Tym bardziej ze po chipie będzie ok 290KM i 650Nm tak ze jak dla mnie w samo prawie

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Kopciuch mi się podoba wizualnie - ale gdyby nie był w ON podobał by mi się bardziej :)

Skoro chcesz ON to śmiało możesz bo auto wygląda OK choć te naplakowane koła i kiera nie wróżą za dobrze
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Zaryzykuję jeszcze jedną pojechać i zobaczyć w nd. Jak będzie paść to ostatni raz wchodzę na allegro w dział e65

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Przy dzisiejszym rozwoju świata wirtualnego warto sprawdzić miejsce, z którego wyrasta auto.
    Niby wygląd komisu nie świadczy o stanie aut tam sprzedawanych, ale podobnie jak z książką z polskiego ogłoszenia, możne rzucić trochę światła na rzeczywistość vs nasze oczekiwania. W tym konkretnym przypadku RAHIMI TAXI HANDEL.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Czyli typowa budka z kebabami :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    O niczym to nie świadczy. Dobrze wiem jak tam komisy wyglądają. A te nasze "igly" z allegro skąd są? Właśnie z takich komisów...

To już wolę u Turka kupić niż dać zarobić takiej mędzie jak ten z ostrowi który też za 100% kupił w takim komisie
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 24-09-2015 o 14:20

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Ciągle nie rozumiecie- ludzie chcą myśleć, ze trafili okazje, że właśnie im sie udało, ze to wlasnie Oni kupują igłe. Że przed sąsiadem pochwalą sie tą lewą książką serwisową, że sąsiadowi powiedzą jak tanio okazjonalnie kupili. Że ten ich akurat ma orginalny przebieg. Handluje i wiem jak ludzie mi wydzwaniają i pytają "a Pan pierwszy włąściciel, a ma pan ksiązkę serwisową, a na pewno igła ?" Sami sobie dopowiadają, chcą abym im powiedział " Tak igła, dziadek zostawił, serwis do końca" itd itp. Wyczuwam to w rozmowie, ludzie tego pragną, pragną zostać okłamani. Ciężko Wam sobie to wyobrazić, bo do tego trzeba lat praktyki baa lat odbierania debilnych telefonów. Z czasem rzygać się już chce. Wielu handlarzy odpowiada juz z automatu i mówi o każdym aucie tak samo, bo nie mają nerwów i sił mówić zwykłej prawdy. Prawda nie jest wskazana. Niestety takie czasy - chociaż w kwesti handlu autami tak było, jest i pewnie zawsze będzie. Wspomnę, że glownie handluje autami nastoletnimi za pare tysięcy. Nie chce mieć złej karmy i w skrócie każdemu klientowi mówie, ze ma "przyjechać i samemu ocenić' a i tak spotykam się z oburzeniem - przecież klient chciał usłyszeć całą bajkę a nie że ma sam sobie sprawdzić.
    Z całym szacunkiem ale każdy handlarz czytając "mądrości" na forum tylko się śmieje. A ja to w sumie mniej śmieje a bardziej załamuje. Szkoda, ze to takie nienormalne wszystko. Że nie da się normalnie handlować. uczciwie !
    Tak tutaj psioczycie na handlarzy a czemu nie psioczycie na setki reklam które codziennie atakują Was z każdej strony i w których jest mase kłamstw. czemu nie psioczycie jak kupujecie proszki do prania i potem pierzecie koszule z plamą i ta plama nei zeszła jak w reklamie !?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Ciągle nie rozumiecie- ludzie chcą myśleć, ze trafili okazje, że właśnie im sie udało, ze to wlasnie Oni kupują igłe. Że przed sąsiadem pochwalą sie tą lewą książką serwisową, że sąsiadowi powiedzą jak tanio okazjonalnie kupili. Że ten ich akurat ma orginalny przebieg. Handluje i wiem jak ludzie mi wydzwaniają i pytają "a Pan pierwszy włąściciel, a ma pan ksiązkę serwisową, a na pewno igła ?" Sami sobie dopowiadają, chcą abym im powiedział " Tak igła, dziadek zostawił, serwis do końca" itd itp. Wyczuwam to w rozmowie, ludzie tego pragną, pragną zostać okłamani. Ciężko Wam sobie to wyobrazić, bo do tego trzeba lat praktyki baa lat odbierania debilnych telefonów. Z czasem rzygać się już chce. Wielu handlarzy odpowiada juz z automatu i mówi o każdym aucie tak samo, bo nie mają nerwów i sił mówić zwykłej prawdy. Prawda nie jest wskazana. Niestety takie czasy - chociaż w kwesti handlu autami tak było, jest i pewnie zawsze będzie. Wspomnę, że glownie handluje autami nastoletnimi za pare tysięcy. Nie chce mieć złej karmy i w skrócie każdemu klientowi mówie, ze ma "przyjechać i samemu ocenić' a i tak spotykam się z oburzeniem - przecież klient chciał usłyszeć całą bajkę a nie że ma sam sobie sprawdzić.
    Z całym szacunkiem ale każdy handlarz czytając "mądrości" na forum tylko się śmieje. A ja to w sumie mniej śmieje a bardziej załamuje. Szkoda, ze to takie nienormalne wszystko. Że nie da się normalnie handlować. uczciwie !
    Tak tutaj psioczycie na handlarzy a czemu nie psioczycie na setki reklam które codziennie atakują Was z każdej strony i w których jest mase kłamstw. czemu nie psioczycie jak kupujecie proszki do prania i potem pierzecie koszule z plamą i ta plama nei zeszła jak w reklamie !?
    Ja też jeżdżę troche po samochody do DE. Ale nie wyobrażam sobie kogoś wprowadzić w błąd i to w dodatku przy samochodzie za 40 tys. Sąsiad mój też handluje autami ale do 5tys i dla niego każde z tych aut to jest igła. Jak miałem coś z niemiec to nigdy tak jeszcze nie było żeby klient odjechal z pustymi rękami...

Zaawansowany Użytkownik Awatar ZwichrowanyKsiążę
    BMW
    e38 750i, e36 325i, e46 325i, e46 320d
    W Niemczech większość komisów wygląda tak jak ten Rahimi Autohandel i większość importowanych aut pochodzi z takich miejsc. Auta od Niemca z podjazdu to znikomy %. Później ktoś kupuje od handlarza w PL, pojeździ i odsprzedaje dalej jako osoba prywatna i Wy kupujecie auto które przyjechało do kraju z tureckiego komisu. Nic złego w tym nie widzę, sam kupiłem kilka samochodów od Turków i nimi jeździłem, przez tel mnie nie oszukali, mówili jak samochód wygląda bez koloryzowania i co jest do zrobienia, z podjazdu od Niemca też brałem i dla mnie to żadna różnica.

A w PL? Imho 100-200km w jedną stronę to max który można jechać. Ale to kupujący wprowadzili zasadę "wypas maksimum, cena minimum", 160tys. km w 15 letnim passacie 1.9TDI, stan igła poniżej ceny rynkowej itd., żeby później chwalić się sąsiadowi jaką to okazję się nie trafiło tak jak Aldik wspomniał. Rynek się dostosował i wystawiane są wyfotoszopowane samochody, ociekające w środku od plaka, a ściema przez telefon nie ma końca. Inna kwestia, że w 70-80% przypadków dzwonią idioci.

Nikogo nie bronię, bo wciskanie kitu przez telefon człowiekowi, który musi często jechać kilkaset km w jedną stronę (nawet jakby jechał 15km to nikogo nie usprawiedliwia) to czyste skurwysyństwo. Ale moim zdaniem w końcu karma wróci i przyjadą większe cwaniaki od sprzedającego i przestanie być miło i przyjemnie.