Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Rdza

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    BMW E38 728I
    Sk±d
    E³k

Post Rdza

witam wszystkich mam parê pytañ odno¶nie tych w sumie drobnych problemów z moj± siódemeczk±, a wiêc mam pytanie ile mniej wiêcej mo¿e kosztowaæ zrobienie tych dwóch rzeczy pytam bo ma³o znam sie na takimi problemami z góry dziêki pozdrawiam. Ni¿ej zapodaje zdjêcia.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 728i 10`1998
    Sk±d
    Lublin
    Je¶li chodzi o b³otnik to temat przerabiany przeze mnie w tym roku. Je¶li masz zamiar je¼dziæ tym samochodem jeszcze jaki¶ czas to musisz przypilnowaæ, aby przy robocie dok³adnie oczyszczono wnêtrze rantu nadkola, bo pod mas± plastyczn± która tam jest masz kupê rdzy, która za rok wyjdzie identycznie jak na zdjêciu. Ja u siebie to piaskowa³em, potem podk³ad reaktywny na 2 warstwy, akrylowy te¿ na 2 i epoksydowy. Na sam koniec baranek na pêdzel napchany w rant i my¶lê, ¿e kilka lat wytrzyma.
    Ale serio, jak zacz±³em to drapaæ ¶rubokrêtem to pod purchlem sta³a woda. Ogólnie masakra.
    Koszt malowania, je¶li kto¶ bêdzie siê chcia³ bawiæ ww wpy³ki, za samo malowanie ze 200 z³, ale wiem z do¶wiadczenia, ¿e takie cuda na srebrnym lakierze nie wychodz± i wtedy ca³y element do malowania.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar maxtoto
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Sk±d
    Poltoriko
    Te jebane purchle, krew zalewa te¿ muszê z tym walczyæ, pozdro.
    Broñ Masowego Wyprzedzania

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 728i 10`1998
    Sk±d
    Lublin
    Metoda któr± opisa³em jest serio bardzo efektywna. W przypadku e30 mojego brata sprawdzi³a siê doskonale. 3 lata i nie ma ¶ladu rudej. Wa¿ne, aby ca³kowicie usun±æ rdzê do go³ej blachy, tylko wtedy ma sens ta robota.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Sk±d
    North East PL
    Ja robi³em w zesz³ym tygodniu purchle u siebie....u mnie kasuj± 300-400 za element z malowaniem i lakierowaniem.

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa

Metoda 100% to piaskowanie plus zamkniêcie ca³o¶ci cyn±. W zawiniêciach ¶rodka siê niestety nie wypiaskuje. Ale to raczej w autach klasycznych...bo w e38 siê raczej nie op³aca. Chocia¿ decyzja nale¿y do w³a¶ciciela.
    pozdrawiam Bartek

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 728i 10`1998
    Sk±d
    Lublin
    Da siê te zawiniêcia wypiaskowaæ tylko trzeba je trochê rozgi±æ. Do tego drobny piach dysza k±towa plus lusterko stomatologiczne do sprawdzania postêpów i jako¶ powoli idzie. Ogólnie spêdzi³em nad 2 nadkolami jakie¶ 4 godziny aby to dok³adnie oczy¶ciæ i drugie tyle, ¿eby to zamkn±æ podk³adem akrylowym.

Podobne w±tki

1. [karoseria] Lakierowanie elementów i ich odbudowa w miejscach gdzie wysz³a rdza E38
    Przez bitek-bitek w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 15-07-2011, 09:32

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •