Wał musi być wyważony, czy dobrze założyłeś? A tłumiki lub rury wydechu czasami nie uderzają o podłogę?
Wał musi być wyważony, czy dobrze założyłeś? A tłumiki lub rury wydechu czasami nie uderzają o podłogę?
Bartos wydaje mi się że zrobiłem to dobrze, jeżeli nie to popraw mnie proszę. Nie uważam to za jakąś skomplikowaną operację. Podstawą przy rozpoławianiu wału jest zaznaczenie wzajemnego położenia a podporę wału nie idzie założyć odwrotnieCo do montażu samego wału ważne jest którą stroną założymy łącznik elastyczny ( podczas jazdy do przodu wał\śruby powinien "napierać" na gumowe nadlewy - półksiężyce na tym łączniku). Co do montażu podpory do karoserii unikać "przekoszenia" osiowego wał - podpora... ponoć mówią że należy lekko naciągnąć na fasolkach podpory w kierunku silnika (co do tej operacji nie jestem w stanie powiedzieć\napisać czy to jest słuszne).
Natomiast co do tłumików, to zdemontowałem cały wydech, przejechałam się kawałek i bez zmian... Bartos masz jakieś sugestie jeszcze???