ja sie podepne, czy wiecie jak dziala sterownik rolety? glowne pytanie to czy liczy czas czy obciazenie? obciazenie w dwie strony czy w jedną lub .............
a drugie czy aluminiowa lub ta z tworzywa zebatka pasuje z e38 lub e39?
wiem ze pasuje od e32 e34 i e31
Ostatnio edytowane przez luki730i ; 27-05-2011 o 16:57
to wg. tego co piszesz odlaczenie silnika jest obciazenieiowe oprocz tego uzaleznione czasem, ale w dwie strony??
dzis rozebralem dwa silniki i musze powiedziec ze niema z czego skladac i tym sposobem z linku tez sie nie da.
mala zebatke jedna mam ok tylko te alum. do wym.
i z tego co widac to w jedna strone jest obciazeniowo a w drugą na czas, aczkolwiek slad na odbojniku moze byc ze wzg. uszkodzenia tych przekladni.
witam,
chcialbym prosic Was o porade w kwestii elektrycznej rolety.
podlaczylem w koncu cala wiazke rolety, ale niestety na wyjsciu (przewody wchodzace na silniczek rolety) nie ma napiecia. pod przewody podlaczylem miernik i lipa, przelacznik jest podswietlony, po jego wcisnieciu slysze jak przekaznik rolety cyka, po okolo 8sekundach jest kolejne cykniecie (oznaczajace osiagniecie przez rolete skrajnej pozycji) ale to wszystko. Brak reakcji silniczka i jak wczesniej pisalem brak wskazania miernika - podobnie jest w momencie kiedy przylozylem miernik bezposrednio do wyjsc przekaznika rolety. sprawdzilem obydwa bezpieczniki (F32 z tylu i 18 z przodu) obydwa sa ok. Rozebralem przekaznik rolety, wszystko wydaje sie byc ok, sciezki cale, wszystko zalane fabrycznie, zadnych widocznych fizycznych uszkodzen. Kiedy sprzedajacy przesylal mi fotki, roleta byla w aucie i byla rozlozona, wiec zakladam, ze dziala.
Macie jakis pomysl co moze byc nie tak?
Zrobilem test9 na OBC, podczas przelaczania przelacznika rolety napiecie pozostaje bez zmian, dodam, ze wiazke musialem lutowac (byla pourywana), ale reakcja przekaznika na przelacznik jest slyszalna, wiec nie zakladam, ze lut gdzies zostal zle polozony.
Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi
A czy sprawdzałeś sam silniczek na krótko?
silniczka nie sprawdzalem na krotko, ale narazie interesuje mnie uzyskanie napiecia na przewodach idacych do silniczka.
juz lekko wyczerpuja mi sie pomysly, bo filozofii szczegolnej tam nie ma, jezeli chodzi o wiazke.
Podejrzanymi zostaja przelacznik i przekaznik, ale jak pisalem, przekaznik reaguje na przelacznik, wiec pomalu opadam z weny.
btw do podpiecia silnika na krotko wystarczy aku 12v, czy trzeba kombinowac jakis dodatkowy sprzet?