Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 104

W±tek: F01 zakup i cena

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    W poczekalni
    Sk±d
    Ma³opolska

Post F01 zakup i cena

Witam,
    Powracam po d³ugiej nieobecno¶ci :)
    Co prawda nie dotyczy ten post bezpo¶rednio mojej osoby niemniej zadam pytanie (na pro¶bê znajomego).
    Z czego wynika tak niska cena modelu F01 z roczników 2011-12 w stosunku do nowych pojazdów ??
    Ja wiem, ¿e samochody trac± na warto¶ci, luksusowe w szczególno¶ci ale ¿eby fura warta 120-130k€ kosztowa³a po 3 latach 35k€ to ju¿ lekka przeginka.
    Mowa o pojazdach z silnikiem diesla, przebiegiem do 100 kkm, dobrze wyposa¿onych (komforty, wentylacja foteli, soft close, navi prof, dynamic drive etc..).

Go¶æ zamierza kupiæ siódemkê i szykuje na to 200kPLN z rocznik 2012. Szuka³ 730d i znalaz³ masê ofert w DE w³a¶nie w przedziale cenowym pomiêdzy 30 a 37k€ (bezwypadkowe, serwisowane, premium selection)..
    Czy te samochody maj± jakie¶ szczególne wady i usterki ?
    Wiem, ¿e w 2013 by³o LCI i to ju¿ z automatu obni¿a cenê i fakt, ¿e jest nowy model ale ¿eby od razu o 70% ? :)
    Spojrza³em z ciekawo¶ci to za 200kPLN kupi ju¿ spokojnie model po liftingu.

Kto¶ co¶ podpowie gdzie jest ukryty diabe³ (a ten tkwi w szczegó³ach) ?

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City

Cytat Zamieszczone przez Prezioso Zobacz posta
    Witam,

Z czego wynika tak niska cena modelu F01 z roczników 2011-12 w stosunku do nowych pojazdów ??

Z tego ¿e przy 100kkm silnik jest do wymiany w wersjach PB :) A koszt nowego oscyluje w granicach 50 tys z³ :)
    Natomiast w ON pewnie turbiny i wszystko co zwi±zane z takim motorem jest przy podobnych przelotach na wymianê
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    W poczekalni
    Sk±d
    Ma³opolska
    Dziêkujê za odpowied¼.
    O problemach z benzynami gdzie¶ kiedy¶ czyta³em w prasie i na jaki¶ forach.
    Diesle - zw³aszcza 3.0 wydawa³y mi siê w miarê dobre (zw³aszcza 730d) i bezpieczne je¶li chodzi o jako¶æ.
    Mo¿e siê myli³em.
    Je¶li jednak tak jest faktycznie tak jak piszesz to jaki¶ dramat z tym samochodem i t± mark±.
    Z drugiej jednak strony jak patrzy³em na og³oszenia które mi przesy³a³ to niektóre samochody zw³aszcza te z PS maj± gwarancjê na 24 miesi±ce od daty zakupu (europejsk±). Czy¿by BMW z premedytacj± siê pod czym¶ podpisywa³o czy to kolejny haczyk z gwiazdk±, ¿e gwarancja nie dotyczy elementów które siê zu¿ywaj± ?
    Ostatnio edytowane przez Prezioso ; 13-10-2015 o 11:52

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ja z kolei zauwa¿y³em, ¿e F01 z roczników 2008-2009 jest tañsze z silnikiem V8 ni¿ z 3.0d, co by potwierdza³o ogólnie kr±¿±ce zdanie na temat V-ek.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    F01 750ix
    Sk±d
    Szydlowiec
    200tys za trzyletnie f01 to jest norma. Jak doliczyc 18% akcyzy i oplaty do ceny z Niemiac tak to bedzie wygladac. Czy to duzy spadek ceny. W tej klasie liczy sie prestiz a po trzech latach jest juz lift albo nowy model wiec i spadki ceny da duze.
    Silniki V8 sa bezawaryjne. Jesli jest tu jakis wlasciciel f01 ktory wymienial silnik N63 prosze o podzielenie sie histori± przypadku. Mój ma 100tys i do tej pory dzia³a bezawaryjnie. Jak siê zepsuje dam znaæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Z tego ¿e przy 100kkm silnik jest do wymiany w wersjach PB :) A koszt nowego oscyluje w granicach 50 tys z³ :)
    Natomiast w ON pewnie turbiny i wszystko co zwi±zane z takim motorem jest przy podobnych przelotach na wymianê
    Taki krótki wpis a dwie wpadki.
    1. nie ka¿dy motor przy 100k jest do wymiany. Mój ma 150 000km i nadal fabryczny silnik. Chyba, ¿e to cud.
    2. nowy silnik 5.0i kosztuje 130 000z³ a nie 50 000z³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    F01 750ix
    Sk±d
    Szydlowiec
    Tak nawiasem. N63 nowy kosztuje 90tys.
    Tyle ze jesli juz naprawde ma sie zdarzyc bardzo powazna awaria to nowy blok silnika kosztuje 18tys zl.
    No wszystko na raz na pewno siadzie. Bez przesady.
    Jakby topowy silnik u topowego producenta samochodow na swiecie byl zaprojektowany na 100tys km to Bmw juz by zniknelo z rynku. Taki numer to moze przejsc z motorem 2.0l a nie 4.4l V8.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar HTN
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    Sk±d
    okolice Frankfurtu / Wroc³aw / Kotlina K³odzka
    Ju¿ nie przesadzacie z t± awaryjno¶ci± benzyn. Jak ja szuka³em, to nie spotka³em ¿adnego, który mia³ motor po wymianie, a wszystkie, jakie widzia³em mia³y powy¿ej 150tys.km. Tworzycie jaki¶ nowy mit.

Naturalne jest, ¿e du¿y silnik benzynowy jest tañszy, ni¿ diesel. Kupców na diesla bêdzie wiêcej, bo mimo wszystko ludzie kupuj±cy takie auto u¿ywane patrz± na oszczêdno¶æ np. na paliwie. Mówiê to po sobie. Ma³o nie zarabiam, ale jak mam wydaæ 2500€ wiêcej na paliwo rocznie, to nie przekonuje mnie to specjalnie do benzynowego silnika, szczególnie, ¿e zaopatrujê siê w czê¶ci nie w ASO i naprawiam sam. Oszczêdno¶æ na dieslu czêsto zale¿y od sposobu u¿ytkowania i wielu innych warunków. Spokojnie mogê powiedzieæ, ¿e jak kto¶ robi z 15tys.km/rok chce kupiæ diesla zamiast benzyny i serwisowaæ go w ASO, to oszczêdno¶ci nie bêdzie mia³ ¿adnej. Pierwsza powa¿niejsza awaria w ci±gu 3 lat poch³onie wszystkie oszczêdno¶ci.

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Taki krótki wpis a dwie wpadki.
    1. nie ka¿dy motor przy 100k jest do wymiany. Mój ma 150 000km i nadal fabryczny silnik. Chyba, ¿e to cud.
    2. nowy silnik 5.0i kosztuje 130 000z³ a nie 50 000z³

Mo¿e i nie ka¿dy ale auta siê psuj± i to jest bezapelacyjne - czy ka¿de czy nie to inna kwestia, ale my¶lê ¿e w takiej loterii ma³o kto chce braæ udzia³

Twoja orientacja w cenach uwidacznia fakt ¿e ju¿ sprawdza³e¶ ile nowy motor zatem podejrzewam ¿e te¿ siê tego boisz :)

Nie ma co siê k³óciæ - takie auta teraz robi± ¿e po 100kkm wszystko pada czy to BMW czy Merc czy VW

Odno¶nie mitów
    ja szuka³em sobie F01 ale po trafieniu na co najmniej 8 egz z wymienianym motorem odpu¶ci³em
    tak¿e wierzyæ nie musicie wasza sprawa - mnie to naprawdê lotto
    Ostatnio kto¶ zauwa¿y³ (chyba Dzuda) ze dobre e65 jest dro¿sze od F01 z 1 lat produkcji zatem co¶ w tym jest
    dzi¶ F01 mo¿na kupiæ za 80 tys zatem nie mówicie ¿e to mity bo to prawda te auta trac± kosmicznie na warto¶ci
    Jak s±dzicie - dlaczego jest tylko kilka F01 na forum?? my¶licie ¿e w³a¶cicieli e65 nie staæ na zakup F???
    Otóz staæ tylko ich nie chc± - np Jakub wola³ M3 ni¿ F zapytajcie czemu
    Ostatnio edytowane przez ADASIO ; 14-10-2015 o 11:52
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    W poczekalni
    Sk±d
    Ma³opolska
    Poczyta³em co nieco o F01 i faktycznie na zachodnich forach u¿ytkownicy wskazuj± na k³opoty z silnikami benzynowymi (zw³aszcza dotyczy to rynku USA). Nie jest to seryjny problem dotycz±cy ka¿dego egzemplarza ale siê zdarza i jest zauwa¿alny. Niektórym wymieniono motory w ramach gwarancji, innym ju¿ po gwarancji a niektórzy musieli sobie poradziæ z tym problemem sami.
    Prawd± jest, ¿e dzisiejsze samochody to delikatnie mówi±c tykaj±ce nieszczê¶cia, i nikt nie chce braæ udzia³u w tego typu loterii, zw³aszcza ¿e kosztów nie mo¿na zaliczyæ do umiarkowanych a raczej do kosmicznych.
    Nie ka¿dy chce i potrafi "grzebaæ" sam przy samochodzie. W moim przypadku musia³bym zdaæ siê na ASO lub niezale¿ny serwis a tam cennik wygl±da zupe³nie inaczej.
    Patrzy³em na og³oszenia i faktycznie jest trochê samochodów z wymienionym silnikiem :)
    Co¶ w tym jest.

Podobne w±tki

1. Zakup F01
    Przez at202 w dziale Seria F01 / F02
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-07-2015, 16:44
  2. [F01/02] BMW 750 F01 BMW 750i x-drive F01 SALON PL
    Przez bitek-bitek w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 12-02-2015, 21:11
  3. [karoseria] lusterka F01 zmiana na poliftowe F01
    Przez czarny745d w dziale Seria F01 / F02
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 02-12-2014, 18:40
  4. F01 humorystyczna cena
    Przez Antek w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 11-03-2014, 10:23
  5. e38 cena kosmos
    Przez technics w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 23-02-2011, 23:24

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •