Niedawno czyta³em stary temat o w/w czujniku, ale ju¿ go nie mogê odnale¼æ...

Tak siê sk³ada, ¿e pad³a mi INPA i trochê potrwa jej ponowne zainstalowanie.
Problem polega na tym, ¿e mój silnik po wymianie regulatora ci¶nienia paliwa na listwie (nowy z ASO), po odpaleniu na zimnym, zacz±³ ³apaæ wysokie obroty, nawet do 2tys./min.

Profilaktycznie przemy³em silniczek krokowy. W±tpiê, by to mog³o zaszkodziæ.
Wymienia³em wcze¶niej te¿ uszczelki pod kolektorem ss±cym, odmê... wiêc mo¿e czujnikowi zasysanego powietrza zaszkodzi³ jaki¶ wstrz±s...?

Teraz jest trochê poni¿ej tej warto¶ci... jakie¶ +- 1300, byæ mo¿e w zale¿no¶ci od temperatury na zewn±trz.
Oczywi¶cie jak siê zagrzeje, to schodzi do tych +- 700. Trochê to jednak trwa, bo grubo ponad 5 min.
Temperatura na zewn±trz jest oko³o 15st. Ale by³o i 20 st. a objawy podobne.

A silniczek wolnych obrotów wygl±da³ i wygl±da raczej na sprawny.
Poruszaj±cy siê trzpieñ w ¶rodku jest bardzo wra¿liwy na najl¿ejszy ruch, kiedy go trzymam w rêkach.

Ale czytaj±c posty o wysokich obrotach, zauwa¿y³em ¿e s± poruszane kwestie czujników temperatur powietrza, p³ynów...
Na pocz±tek postanowi³em sprawdziæ czujnik temperatury z kolektora ss±cego.
Doczyta³em siê, ¿e mo¿na go sprawdziæ multimetrem.
Jego rezystancja w temperaturze pokojowej tj. oko³o 20 st. powinna wynosiæ 2,2 - 2,7 Ohm. Proszê o potwierdzenie, lub zaprzeczenie.
Mój czujnik "pokazuje" 4,8 Ohm.

I jeszcze jedno pytanie... oryginalny Siemens jest 4 x dro¿szy od FAE (warte to co¶?).
http://www.iparts.pl/czesc/czujnik-t...3536-8636.html

Sprawdzi³bym multimetrem jeszcze czujnik temperatury p³ynu ch³odz±cego. Ten przy ch³odnicy i ten na pompie wody, ale nie wiem jak.
Ten na pompie wody ma a¿ 4 piny...

Aha... silnik ³adnie siê zbiera, odpala itd.