Ja miałem kiedyś e32 m30b30 91r sprowadzany z Niemiec-silnik igła-do tej pory jeździ u znajomego na pełnym syntetyku(obecny przebieg 370 tys)-olej od wymiany do wymiany-jedyny minus to ustawianie zaworów co 15 tys jest ten silnik strasznie czuły.Na pewno był na dwumasie i na 4-tym biegu wyciągał 211 km/h bez problemu.Na piątce nigdy nie wypróbowałem V-max. Nie żebym się przechwalał bo to nie ma najmniejszego sensu to było tak zdrowe m30b30 że na zlotach ścigałem się z m30b35 i zawsze wygrywałem.
Dodam że zakładałem kiedyś cały komplet sprzęgła z jednomasą bo myślałem że będą lepsze osiągi i tu ostrzegam-bmw było słabsze,mniej komfortowe i elastyczne oraz większe spalanie-oczywiście na postoju po dodaniu gazu szybciej się wkręcał na obroty ale nie w czasie jazdy, np. podczas jazdy na 5-tym biegu niską prędkością też był dużo słabszy,pod wzniesienia i górki również-buda łapała większe wibracje-a więc ciężka dwumasa jednak rozkręcona magazynuje więcej siły i jestem pewny na 100% przy e32-szybko wróciłem do koła dwumasowego.

Odpowiedz z cytatem