Witam dzis chcialem zakupic swiece NGK BKR6EQUP w dobrych pieniadzach czyli 32 zl za szt, kolega ma sklep ale... no wlasnie, zaproponowal mi zamiennik Denso K20tt o tych samych parametrach w kwocie 14 zl. Co o tym sadzicie?
Witam dzis chcialem zakupic swiece NGK BKR6EQUP w dobrych pieniadzach czyli 32 zl za szt, kolega ma sklep ale... no wlasnie, zaproponowal mi zamiennik Denso K20tt o tych samych parametrach w kwocie 14 zl. Co o tym sadzicie?
Ostatnio edytowane przez FAZI ; 10-09-2015 o 17:55
Tylko i wy³±cznie NGK - to jest moje zdanie.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Potwierdzam. Wymieni³em ostatnio na NGK V-Line 30. Przejechane ponad 2000 km i zero problemów.
Tez chcialem zapakowac w reklamowke te NGK ale kolezka mowi ze Denso jest odpowiednikiem tychze wlasnie NGK, ze niby to dobra swieca i jest na topie. Poniewaz nie pali mi sie z tym poki co, zdecydowalem sie pogrzebac troche w sieci i... faktycznie, zwolennikow i uzytkownikow tych swiec na innych forach bmw jest mnogo. Ludzie na tym jezdza i chwala sobie. Moze u nas ktos jezdzi na tych swiecach w e65 i sie wypowie? Nie probuje tu w zadnym wypadku wywrzec nacisku na ten produkt lecz zbieram informacje bo moze byc to zloty srodek za pol ceny.. Hmmm
Zaoszczêdzisz po 18z³ na sztuce, czyli na komplecie 144z³.
Warto, maj±c BMW E65?
By³y:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Kolego nie wyjezdzaj mi z oszczednosciami, bo co to e65 a w ogole nie chodzi o to. Pytam tylko konkretnie czy ktos na tym jezdzi bo jesli jest ktos taki i wsio pariatno to nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto bo kolejny rok jazdy tym starym autem to jest max dla mnie. Nie musze wymieniac swiec bo nie mam problemow z autem, chce go tylko odswiezyc bo idzie zima a nic nie grzebalem. Oczywiscie NGK nie skreslam, przeciez po nie wlasnie wybralem sie do sklepu.
Problem jest tego typu ze ¶wiece lubi± przyczyniæ siê do spalenia cewki - dlatego nie ryzykowa³bym z czym¶ innym ni¿ sprawdzone NGK.
Dwa lata temu kupi³em tañsze od NGK BOSCHe zalecane przez BMW i zaraz po odpaleniu auta szlak trafi³ trzy cewki.
Po za³o¿eniu nowych NGK - zero problemów.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Bosch to w wiekszosci podroba nawet w sklepach. Wiec kupie NGK
Co do ¶wiec NGK to wed³ug ich katalogu do silników N62 przed liftem stosuje siê BKR6EQUP, natomiast do poliftowych (czyli N62TU) zalecaj± IZFR6H11.
Mo¿e kto¶ jest w stanie wyja¶niæ sk±d ta ró¿nica?
Te¿ polecam NGK - nie ma co kombinowaæ jak jest pewne
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!