Przejechalem ok 60km i z -9000km zrobilo sie -80km a teraz wskoczylo -160km.
Przejechalem ok 60km i z -9000km zrobilo sie -80km a teraz wskoczylo -160km.
Zrób jak mówi Sebek. Załóż nowy czujnik, skasuj ponownie inspekcję i będzie jak należy.
Oki tak zrobie bo nie lubie jak mi cos po oczach swieci, a szczegolnie czerwone lampki.. Dziwi mnie tylko to ze czujnik przeciez jest dobry.. Czyli jakbym kupil uzywany 100% sprawny czujnik to bylaby i tak dupa.. Ciekawe jak jest z innymi elektrycznymi czesciami w tym aucie..
Czujnik zużywa się razem z klockami i nie ma mowy o kupowaniu używanych. Tylko nowy. Może być zamiennik. Żebyś się tylko nie zdziwił (tak jak ja na początku) jest tylko jeden czujnik na przód i jeden na tył. Z przodu po stronie kierowcy, a z tyłu po stronie pasażera.
Uklad ten widzi ile jeszcze jest do wymiany klacków.Razem ze scieraniem sie klocków czujnik sie przybliza do tarczy.Więc moze te czujniki jakoś mierzą odlagłość od tarczy.Niech ktoś sie wypowie,jak liczone są km,na klockach.Ciekawi mnie to.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
One się ścierają razem z klockiem i najprawdopodobniej w ten sposób zmienia się ich rezystancja, a komputer dzięki temu odczytuje ich zużycie.
Tylko dziwne jest to ze 3 dni jezdzilem z zoltym bledem o zblizajacej sie wymianie klockow i tarcz a wlasciwie serwisie tych czesci a gdy skasowalem inspekcje tak nagle klocki na zlom? Jak dla mnie zleksza nie dociagniecie systemu..
Dociągnięcie, niedociągnięcie. Akurat przebieg pozostały do wymiany klocków obliczany jest na bieżąco. Depniesz po hamulcach kilka razy mocniej i "urwiesz" z przebiegu pozostałego do wymiany kilka stówek. Jeżeli miałeś już żółte ostrzeżenie, to zwyczajnie zmień klocki, czujnik, tarcze jak trzeba. Jeżeli faktycznie klocki masz nowe, to wymień tylko czujnik tak jak koledzy wcześniej mówili.
To zadne niedociagniecie- tak to jest zrobione kasuje sie to TYLKO i wylacznie w momencie wymianie klockow i czujnikow, wlasnie po to aby nie bylo kombinacji i drutowania od razu System wywala Taki blad, jak bedziesz dalej mieszal to zablokuje sie to calkiem i tylko kompem bedzie mozna to skasowa i tylko po wymianie klockow i czujnikow.
p.s: klocek o grubosci 7mm to za malo aby sie tam zmiescil nowy czujnik.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!