Witajcie. chciałbym poznać ceny z innych rejonów Polski jeżeli chodzi o instalacje LPG do takiego silnik. U mnie średnio wołają 3500, szczegółów co będzie włożone nie mam ale każdy zapewnia że to już będą dobre podzespoły
Witajcie. chciałbym poznać ceny z innych rejonów Polski jeżeli chodzi o instalacje LPG do takiego silnik. U mnie średnio wołają 3500, szczegółów co będzie włożone nie mam ale każdy zapewnia że to już będą dobre podzespoły
Na północy, kumpel zakładał ostatnio instalkę do mondeo ST 3l silnik.
dokładnie 3,5k PLN nie jest tochyba jakiś mega mega najwyższa półka, ale spokojnie da radę w rzędowej szóstce.
ale ekspertem nie jestem. Niech lepiej użytkownicy LPG się wypowiedzą,.
pozdrawiam
Można założyć "instalację" za 2tys. albo nawet za 7tys. albo więcej. Podaj najpierw konfigurację elementów żeby wiedzieć co z czym porównywać.
U mnie po małej znajomości do 4.4 V8 instalka na najlepszych częściach czyli sterownik STAGA, wtryski Hana lub Barracuda koszt 3tys zł. I mysle ze tyle powinno sie cenić za instalke do 6 cyl bez zadnych znajmości, ale wiadomo że różnie to bywa. Z autopsji napiszę tylko tyle że najważniejszy jest sterownik. STAG daję radę oraz wtryskiwacze. Popularne są Hana, ale ja stawiam na Polskie Barracuda, które już jakościa podobo przebijają Hanki. Dobre sa też KEIHIN. W zasadzie HANA, BARRACUDA, KEIHIN to najlepsze wtryski na rynku, które spokojnie ogarną takie silniki i będą pracować bez awaryjnie długi czas. Tanszych nie radzę zakładać. No i reduktor, wiadomo że nie może być za mały, ale jak będzie sporo za duży tez może byc roblem z regulacją cisnienia i wogole ustawieniem instalki. U siebie miałem ZAVOLI, ale po 2 latach padła membrana, polecam KME.
Ja z kolei słyszałem, że z KME szału nie ma... Ofc nie znam się, ale odradzali mi - nawet na 7er opinie nie były za dobre.
Rok temu zakładałem Staga do M62B35TU w Kołobrzegu. Wtryski Barracuda, reduktor KME Gold. Koszt jakoś 4000-4500 do V8, więc uważam że dobra instalka do R6 to powiedzmy 3,5k.
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
jestem już po wizycie u gazownika i wybrał dla mojej E38 taki zestaw:
STAG 300 ISA2
Reduktor AC R01 250KM
Zbiornik 60l
Wtryski Hana
Taki zestaw wycenił mi na 3100
Co tym sądzicie?
Cena chyba normalna wg mnie... jak na R6
Cena ok,ja zakładałem do e39 528i tydzień temu na ul.Podkolejowej w Częstochowie (polecam ten warsztat),płaciłem 2700
Reduktor kme gold
zbiornik 61
wtryski Herkules (ta sama klasa co hana)
sterownik zenit pro
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford