Robota poprawiona.
Miejsca jest bardzo mało:
Rurka po lewej to oryginał z odmy, po prawej jakieś kolanko z Opla:
Całość poskładana:
![]()
Robota poprawiona.
Miejsca jest bardzo mało:
Rurka po lewej to oryginał z odmy, po prawej jakieś kolanko z Opla:
Całość poskładana:
![]()
Nie widziałem nigdy takiego silnika, ale skoro ten separator już działa to może zrobić jeszcze tak jak widziałem w odmach benzynowych, że z dna separatora olej jest odprowadzany cienkim wężykiem gdzieś do miski. To byłby już full wypas :-D
napisane na smartfonie z pobitym ekranem.
Lepiej nie. W separatorze nie jest czysty olej, tylko też maź i woda. Także nie nadaje się to według mnie do ponownego użycia.
Kolejna sprawa - cienki wężyk by zamarzał. Dlatego też sam separator warto kupować z bardzo dużymi przyłączami - u mnie szukałem dlatego na rurkę 15mm średnicy zewnętrznej. Wewnątrz przyłącze ma, o ile dobrze pamiętam, 11mm, co minimalizuje możliwość zamarznięcia.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 29-08-2016 o 09:25
Przyjrzyj się jak wygląda odma np w m52b28. Działa to dobrze. Tyle, że schowana jest pod kolektotem ssącym blisko bloku dlatego nic nie zamarza. Też nie jest to olej w czystej postaci ale dochodzi do siebie po trafieniu do gorącego oleju w misce.
napisane na smartfonie z pobitym ekranem.
Jakby mądrze to umiejscowił, to faktycznie może i da radę. Puszka też nie może być metalowa, jak u mnie - mniej kondensuje wody z powietrza.
HTN jeżeli możesz proszę odśwież zdjęcia :)
Zaktualizowałem kilka. Reszta się powtarza. U mnie się odpala na dwóch kompach i tablecie. Wyślijcie maila na priv, to Wam wyślę, jakby nie działało.
Serwis na który wrzuciłeś zakazuje hotlinkowania pewnie, ty je widzisz bo je masz w cache, a my nie.
Hmm... Znacie jakiś portal, gdzie to można wsadzić, żeby sprawnie działało? Konto tutaj na forum mam zapełnione (a jest go co kot napłakał), więc odpada...
Najlepiej chyba swój serwer www, darmowy. Ja mam np. na miasto.interia.pl . Wrzucam pliki i udostępniam linki a zdjęcia będą się wyświetlały do czasu istnienia serwera. Do zdjęć na forum wystarczy.