745 niepokojąca praca

Wątek: 745 niepokojąca praca

1. uuki89 powiedział/a:

Post 745 niepokojąca praca

Cześć, mam E65 z 2003r N62 4.4. Krótka historia żeby było wiadomo o co chodzi. Auto kupione z uszkodzonymi wałkami valvetronik.Wymiana silnika. Wsadzony używany silnik który też kulał. Coś stukało ale jako że był na gwarancji został rozłożony na częsci i dostał nowy blok. Cała operacja przeprowadzana przez postacie od których kupiłem silnik. i teraz tak, jeździłem tym silnikiem przed rozłozeniem i po. Teraz mam wrażenie że jest jakiś klekoczący. Niestety nie mam porównania. Ogólnie auto jeździ bardzo dobrze, chodzi równo, żadnych błędów. Wiem że z nagrania ciężko coś wywróżyć ale możecie przesłuchać filmy które nagrałem i stwierdzić czy jest to normalna praca czy jednak coś nie tak? 0:45 spadają obroty i wtedy się zaczyna. Na żywo nie brzmi to aż tak tragicznie jak na filmie ale też słychać. Z góry dzięki

Zimny silnik
    https://www.youtube.com/watch?v=E53eutSerg8

Silnik troche już nagrzany, kilka minut na postoju
    https://www.youtube.com/watch?v=Uv7Pzf1dUdg
    Ostatnio edytowane przez uuki89 ; 21-08-2015 o 21:55

2. Awatar charzun

charzun powiedział/a:
    U mnie tez jest takie cykanie ale duuuuuuuzo ciszej i mam 270tys przelotu.. Jutro postaram sie nagrac filmik i porownamy..

3. Awatar jaro5

jaro5 powiedział/a:
    DUUUŻO za głośno,jak by głowice grały z braky ciśnienia oleju
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

4. Awatar prezE32s

prezE32s powiedział/a:
    To nie jest przypadkiem 740d? :D

5. uuki89 powiedział/a:
    hehe, niee ;) Fakt że na filmie brzmi to tragicznie, w realu nie jest aż tak źle ale jest słyszalne. Dodam że przed rozebraniem silnika było cicho a po złożeniu coś klepie. Ja bym obstawiam jakiś błąd w montażu.

6. Awatar prezE32s

prezE32s powiedział/a:
    Po obejrzeniu filmów wydaje mi się, że klepią głowice. Pokrywy zawrorowe do zdjęcia, może coś zobaczysz.

7. Awatar jaro5

jaro5 powiedział/a:
    Ja moge powiedzieć tylko tyle , że jak kiedyś wlałem castrola edge to grało podobnie.Sam w to nie wierzyłem.Następnego dnia wlałem inny olej i wszystko powróciło do cichości.Może olej masz lipny.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

8. uuki89 powiedział/a:
    Dzwięk dochodzi ewidentnie z głowicy gdzie jest korek oleju. Najgorsze jest to że nie mam żadnego mechanika w Jeleniej Górze, a przynajmniej do tej pory nie znalazłem nikogo kto ogarnia te silniki. Będę musiał go oddać gdzieś do zgorzelca. Możecie wyjaśnić co znaczy że klepią głowice? Wcześniej było ok i teraz po złożeniu zaczeło klepać ?
    Ostatnio edytowane przez uuki89 ; 22-08-2015 o 15:39

9. Awatar mbmastermx

mbmastermx powiedział/a:
    O rany ale młuckarka. Gaz był wyłączony bo dźwięk przypomina pracujące wtryskiwacze LPG?

10. uuki89 powiedział/a:

Cytat Zamieszczone przez mbmastermx Zobacz posta
    O rany ale młuckarka. Gaz był wyłączony bo dźwięk przypomina pracujące wtryskiwacze LPG?
    Gaz wyłączony. Może wrzuci ktoś filmik z pracy swojego motoru dla porównania ?