Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: 745 niepokojąca praca

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Z całym szacunkiem,ale gaz to najlepiej w zapalniczce się sprawdza. Stać na konia to i stać na owies.
    Jak bym miał sie wku..iać nad gazem to bym wolał Dieslem jezdzić. To są silniki zaprojektowane do zasilania Pb (niestety)
    Nigdy w życiu nie kupiłbym silnika N62 z gazem

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    A ja nigdy bym nie kupił E65 730i.To taka kupa co udaje limuzynę a nie ma V pod maską.
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Początkujący Użytkownik Awatar mbmastermx
    BMW
    745i 2004 / RX-8
    Takie pitolenie gaz do zapalniczek to trochę jak hasło Balcerowicz musi odejść :) Ta instalacja ma przejechane już 80 tyś km i nie było z nia problemów. W CLK500 mam taką samą i 50tyś bez najmniejszej awarii także ja mogę tylko polecić zakładanie gazu jak instalacja jest z górnej półki.Samochód się zbiera a tankowania do pełna za 100 cieszy gębę i na dobrą flaszkę zostanie w kieszeni.
    Ostatnio edytowane przez mbmastermx ; 29-08-2015 o 05:13

BMW
    BRAK
    Wiedziałem ,że zaboli...haha
    Ja napisałem ,że gaz najlepiej sie sprawdza w zapalniczce. Nie jestem przeciwnikiem gazu ale do N62 nigdy bym nie założył a na pewno nie kupiłbym E65 z gazem.
    Mnie nie jest wstyd ,że mam 3.0i pod maską. Mam niecałe 1,8 sekundy gorsze przyspieszenie do setki niż 745 4.4i ,stać mnie na benzyne i nie muszę go gazować a co najważniejsze mam bezstresowy,bezawaryjny silnik w rzędowej szóstce a te silniki to jest to co BMW robiło najlepiej.
    Powiem Wam szczerze ,że naprawdę wiele 3.0 nie odbiega od 4.4 bo taką też miałem,jest dużo lżejsza i naprawdę daje rady :) Na autostradzie i tak nie poznasz co Cie wyprzedziło a jak bym sobie przykleił 760 na klapę to powiesz oooooo łał sześćseta
    Tak więc nie ma sensu się upokarzać bo każdy jezdzi czym mu pasuje i na co go stać. Ja tylko wyraziłem swoją opinię i powtarzam Nie wstydzę sie ze mam 3.0 benzyne . Przypuszczam ,że nie jeden z chęcią zamieniłby 4.4 na 3.0 ale było ich tak mało ,że kupno zadbanej trzy litrówki graniczy z cudem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e66 750Li
    Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Najwyraźniej przekonałeś sam siebie że 3.0 jest fajne i tu gratulacje :D
    A jak Cie stać na benzyne to aż dziwne że jeździsz starym E65, skoro jesteś taki rozrzutny że koszty paliwa nie robią Ci różnicy.
    Jesteś dumny że jeździsz na benzynie ? Również gratuluje :D Znam lepsze sposoby na wydawanie kasy niż tankowanie. Ale nie ma się tu o co spierać każdy typ "wierzeń" jest na świecie potrzebny.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Mnie stać, żeby zatankować do pełna zarówno benzyny jak i lpg. Stać mnie też było, żeby zainwestować w porządna instalację, a podstawy matematyki nie są mi obce, więc przy znacznych ilościach kilometrów, które pokonuje wybór był oczywisty. Przy dobrze założonej i wystrojonej instalacji bardzo szybko zapomnisz, że jeździsz na lpg. Przypomnij Ci o tym dopiero dystrybutor na stacji paliw. Jedyny zauważalny na codzień minus jest taki, że ponad 90l butlę tankuje się do pełna prawie dwa razy tak dłużej jak pełny bak benzyny.

Jeżeli chodzi o wybór silnika to IMHO 3.0 do 7er jest najgorszym wyborem, bo osiągi ma niespecjalne, a do najoszczędniejszych też nie należy. To już lepszy 3.0d moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez krapkov ; 29-08-2015 o 13:35

BMW
    BRAK
    no i po gadane.
    Życzę wam bezawaryjnej jazdy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i LPG

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Mam niecałe 1,8 sekundy gorsze przyspieszenie do setki niż 745 4.4i.... Powiem Wam szczerze ,że naprawdę wiele 3.0 nie odbiega od 4.4 bo taką też miałem,jest dużo lżejsza i naprawdę daje rady :)

https://www.youtube.com/watch?v=urqKqCFBwak no chyba tak trochę przesadziłeś z tym 1,8 sekundy :)

BMW
    BRAK
    Ja podałem dane fabryczne a nie filmik z 730i z 300 tyś km przebiegu albo lepiej. Zmierz swoją wysłużoną bejce 4.4 na LPG jaki masz czas przyspieszenia :)
    Ja juz nie mam 20 czy 30 lat żeby traktować to auto jak sportowca czy do kręcenia bączków. Nigdy zresztą żadnej 7er tak nie traktowałem.
    Ma mi służyć do wygodnej , bezstresowej jazdy. Ja chce w aucie odpocząć i cieszyć sie jazdą a nie scigac sie czy komuś udowadniać co ja to nie mam.
    Obecne przepisy jakie mamy a cały zachód już dawno je stosuje tylko mnie utwierdza w tym przekonaniu ,że dokonałem dobrego wyboru.
    Byłem w Niemczech po to autko i w ogóle ostatnio troszkę czasu tam spędziłem i mogę z czystym sumieniem powiedzieć ze 7er z 4.4i motorem dużo taniej kupisz niż 7er 3.0i.
    Nie próbuj mi wysyłac linków do ogłoszen bo ja tam byłem i widziałem wszystko na włase oczy. 70% ogłoszeń to od tureckich handlarzy a u nich takie samo gówno kupisz jak u naszych kombinatorów.
    Ja szczerze powiem że tylko i wyłącznie brałem pod uwagę 7er E65 z silnikiem M54,wręcz było to moim priorytetem. Jezeli bym nie kupił zadbanego egzemplarza od prywatnego a w moim wypadku jedynego własciciela ewentualnie szukałbym 3.0d mimo ze nie jestem fanem diesli.
    Miałem dwa czy trzy lata temu E65 z 4.4 silnikiem ,chodził naprawdę ładnie, ale za bardzo mnie stresowała myśl ze dziś coś się z nim stanie złego a o spalaniu juz nie wspominam.
    Nie chciałem go gazować bo widziałem kilka tych silników tzn. N62 z wypalonymi zaworami przez lpg. Odechciało mi się. Tak jak wspomniałem ,nie jestem przeciwnikiem gazu a mój M54 mógłbym bez problemu zagazować ale przy spalaniu na co dzień około 12 litrów uwazam ,ze nie ma najmniejszego sensu. Nie mam Valvetronica i innych udziwnień.
    Wracając do jazdy sportowej i super przyspieszeń ,jak by mi na tym zależało to mimo tego ze jestem fanem BMW kupiłbym wtedy Audi z niezniszczalnym benzynowym silnikiem 4.2 w Quattro i wtedy mógłbym bezstresowo i bezpiecznie zapie...lać ,ale nie na tym mi zależało.

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez pietjawawa Zobacz posta
    https://www.youtube.com/watch?v=urqKqCFBwak no chyba tak trochę przesadziłeś z tym 1,8 sekundy :)
    zobacz w której sekundzie 745 ma 100km/h https://www.youtube.com/watch?v=ZG5pwahs550