Za 30tys. można kupić sensowne E65 choć może to nie być łatwe. Ja aktualnie mam taki kupiony w tej granicy cenowej i jest OK.Co do awarii to moją byłą jeździ kumpel z przebiegiem już prawie 400 tys. i nic poważnego się nie dzieje. Z mojego doświadczenia w poszukiwaniach wynika ,że im lepiej wyposażony egzemplarz tym niestety w gorszym stanie :) Jeżeli chodzi o 730d to może Cię sporo więcej kosztować niż ewentualna wymiana uszczelniaczy czy nawet rurki. Diesel nie będzie tańszy w użytkowaniu i nie oszukujmy się jego przebieg będzie sporo większy. W N62 są jeszcze problemy z wyciekami na pokrywach zaworów czy rozrządu i parę innych pierdół - niestety te auta mają swoje lata i czasem coś trzeba zrobić ale tragedii nie ma.Chcesz kupić dobre ,zadbane auto poszukaj 735 - może troszkę słabszy (nieznacznie) ale często w lepszym stanie i mniej zamordowany. Miałem 3 szt. E65 i zawsze szukałem 745 a kupuję 735 hehe.
Co do 750 po lifcie to 50tys. jest mało - wiem bo oglądałem kilka i to był koszmar.
Jeżeli chodzi o LPG to akurat w tych silnikach nie jestem jego zwolennikiem ale jak już musi być to zdecydowanie lepiej jest zamontować samemu niż kupować z instalacją.