Panowie, dorzucę wynik oględzin wpisany w komentarzu na fiełdzie klasyków:

http://www.gieldaklasykow.pl/bmw-750...900-pln-kutno/

Katarzyna Dzierżawska
2 days ago

Byłam widziałam, podjechałam zobaczyłam autko, zaświeciły mi się oczy, banan na buzi. Wysiadamy z auta dochodzimy bliżej i banan opadł, auto jakby nie to ze zdjęć, maska malowana przez partacza, dach porysowany chyba śrubokrętem, tak jakby ktoś czegoś szukał. W bagażniku kałuża, gdzieś przecieka, może przez lampę? Wnętrze na pewno nie to samo co na zdjęciach, fotel pasażera podarty, itd: oczywiście przez tel auto idealne, wnętrze takie jak na zdjęciach, zapomniał pan powiedzieć, że skóry podarte. Auto warte max 7 tyś. Piszę tylko po to żeby ktoś nie przejechał się 300 kilometrów i żeby nie był rozczarowany, ja przejechałem tylko 50. Myślę że należało by wprowadzić zwyczaj zwracania kosztów dojazdu gdy towar jest nie zgodny z opisem, raz by zapłacił i w ogłoszeni było by wszystko, łącznie ze zdjęciami każdej ryski itd.

Przez giełdę klasyków łatwo prześledzić historię sprzedawanych aut. Handalrz kupuje tanio, za 7-9K a potem po detailingu goni wszystko za 14K. I jeszcze jak widać licznik cofa. Akurat to doczytałem tutaj na forum. Generalnie, to to właśnie auto kojarzę od jakichś dwóch lat. Regularnie przewija się przez allegro. Ciągle te same blachy, które zapadają w pamięć PO 750WM. Bywała z reguły po 7500, czasem po 9000. raz się zdarzyło że były równolegle ogłoszenia za 7000 i 12000... Coś z tym autem jest nie tak, bo ono częściej na allegro jak na drodze chyba.