Witam od pewnego czasu panel podczas jazdy wyłącza mi auto ale tylko od strony kierowcy jak wciskam auto ponownie działa jakiś czas i znowu się wyłącza, czasami jest ok działa bez problemu.
W inpie żadnych błędów.
Witam od pewnego czasu panel podczas jazdy wyłącza mi auto ale tylko od strony kierowcy jak wciskam auto ponownie działa jakiś czas i znowu się wyłącza, czasami jest ok działa bez problemu.
W inpie żadnych błędów.
Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 13-08-2015 o 10:28
Też tak miałem przez jakiś czas równolegle z notorycznym komunikatem o konieczności doładowania aku :) W końcu znalazłem czas ,zaprogramowałem wymianę aku i po problemie. Nie wiem tylko czy to przypadek czy coś innego było :)
Czyli to może być spowodowane słabym akumulatorem? Bo raczej jest zarejestrowany bo poprzedni właściciel nawet żarówkę wew wymieniał w aso a jak zagladalem to akumulator jest BMW czy to możliwe że od nowości auto z 31.12.2007?
Wszystko jest możliwe bo ja miałem aku z 2005r. ori BMW i działał jeszcze nieźle hehe - wymieniłem na Bosch-a ,który nie wytrzyma nawet połowę tego.
Gdzieś na zagranicznym forum znalazłem podobny temat jako, że u mnie też panel klimatyzacji tak wariuje. Problem dotyczył całkowitego wyłączenia nadmuchów, że po jakimś czasie potrafiły się same włączyć z powrotem. Ktoś napisał, że dzieje się tak, gdy naciśnie plastik w okolicach pokręteł i faktycznie, u mnie nadmuchy włączają się z powrotem jak docisnę plastik w okolicach przycisków do zamykania/otwierania drzwi. Czy to aby na pewno przez padające aku? Może jednak panel klimy jest na wykończeniu?
Dziwna sprawa z tym panelem bo nieraz jeżdżę kilka godzin i wszystko ok a nieraz w drodze do pracy z 3 razy wyłącza mi auto . Aku Chyba ok bo nie ma żadnych alarmów o rozladowanym aku.