Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: BMW e38 dla kumpla

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Z konca niemiec 150euro miejsce na lorce.

Ale chlopaki nikt nie pisze ze to igla. Kolor karoserii mi sie podoba jesli wszystko trzyma sie kupy a potencjalny chetny rownie chetnie wlozy troche zlotowek to moze byc z tego auto jeszcze.

E38 w tym roczniku nie bedace igla to zaden rarytas ani super bolid.
    Ostatnio robilismy transport dla jakiegos komisiarza i podobna e38 dostal gratis w pakiecie z innym znacznie mlodszymi autami.

Pozdro.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735i 99r
    Mam do złotowa jakieś niecałe 55km jak coś to napisz mi priv, mógłbym podjechać.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Kolego,jeśli nie chcesz stracić kolegi (a przynajmniej mieć św spokój) to nie doradzaj mu e38 za 8tys zł :) Jeśli tak bardzo chce mieć takie auto to niech go kupi ale Ty ręki do tego nie dokładaj.

Zaczną się problemy,a na pewno się zaczną bo to V8 które kosztuje połowę tego co trzeba dać za min dobry stan...to potem zacznie się gadanie "ale mi doradziłeś,co ja z tym teraz zrobię"...

Ja bym to przemyślał albo poczekał na Twoim miejscu aż uzbiera kwotę za którą można kupić 7er do jazdy.

pozdr

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Bez przesady ceny tych aut spadają ja myślę ze nie ma co generalizowac, w każdym 20 letnim aucie zawsze coś może paść, tutaj tylko kwesta zeby silnik skrzynia byly zdrowe i wszystko działało, trzeba wszystko dokładnie sprawdzić. Ja swoja kupiłem za 9,5 i nie narzekam a mam ja juz 5 miesiąc ostatnio wy$ rał sie wentylator klimy, a tak z awarii to jeszcze trzeba bylo wymienić chłodnice oleju w skrzyni. A tak to nic się nie dzieje

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Kupno E38 za taką kasę jest średnio dobrym pomysłem ale... Niestety często w takich przypadkach się słyszy ,że ktoś dołożył 10 tys. w rok hehe.Oczywiście niekoniecznie tak musi być.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Bez przesady ceny tych aut spadają ja myślę ze nie ma co generalizowac, w każdym 20 letnim aucie zawsze coś może paść, tutaj tylko kwesta zeby silnik skrzynia byly zdrowe i wszystko działało, trzeba wszystko dokładnie sprawdzić. Ja swoja kupiłem za 9,5 i nie narzekam a mam ja juz 5 miesiąc ostatnio wy$ rał sie wentylator klimy, a tak z awarii to jeszcze trzeba bylo wymienić chłodnice oleju w skrzyni. A tak to nic się nie dzieje
    Tak,wiemy. Piszesz o tym w każdym poście. Jednak 730 z początku produkcji jest właśnie tyle warte które w dodatku jest z słabym wyposażeniem bez zadnej felgi itp.Nie wiem czy dobrze pamiętam czy nie ale to chyba u Ciebie było po fotkach widać ze bardzo średnio jest pomalowana.

Ty też musisz to wreszcie zrozumieć... :-) znajomy ostatnio kupił 730 z 95 za 3700zl i tez jeździ póki co :-)
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 11-08-2015 o 21:50

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Witam ponownie. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem:) Wczoraj byliśmy oglądać auto z tego linka: http://allegro.pl/bmw-740i-286km-lif...586777965.html
    Cena raz tyle i rewelacji nie było:/ oczywiście auto sprzedaje handlarz, który twierdzi że dziadek szwajcar 80 letni tym jeździł max 120 km/h bla bla bla...silnik wygląda na zdrowy niespocony, skrzynia biegów też bez zarzutów, zawieszenie również ale bardzoooo duże luzy w kierownicy i cała choinka kontrolek...(abs, asc, poduchy, płyn hamulcowy itp., radio nie działa a podobno 2 dni temu działało:)) zawiasy w drzwiach urwane...gość od razu zszedł z 16900 na 15000. fotel kierowcy bardzo starty, kierownica w miarę okej i inne fotele bez zarzutu. Auto z pierwszego linka jednak odpada także kubaa.w dziękuje za propozycję ale odpuszczamy sobie tą za 8200 zł. Forumowicz lockbud sprzedaje swoją lalę...chcieliśmy już po nią jechać ale koledze znowu kolor nie odpowiada;/ Na razie poszukiwań ciąg dalszy. Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Właśnie, że ceny tych aut już nie spadają tylko stopniowo zaczynają rosnąć. Oczywiście egzemplarzy w nienagannym stanie.
    Ja za swoją dałem 9300 po opłatach ale zdaję sobie sprawę, że za ten stan to była okazja. Zazwyczaj auta za te pieniądze nie nadają się do niczego, a moje jest tylko wyjątkiem od reguły ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Dzuda coś bardzo mądrego napisał "jeśli nie chcesz stracić kolegi (a przynajmniej mieć św spokój) to nie doradzaj mu e38 za 8tys zł" - Ja natomiast poszedłbym dalej, w ogóle mu nie doradzaj, bo wiesz co będzie po zakupie ? "Aaa ja myślałem, że to tylko to, a tu to jeszcze, taki mi znalazłeś, a tu się teraz to zepsuło, a opony do wymiany a.. bla bla bla" - temat przerobiony, przewałkowany, przemielony itp. itd., nawet gdyby samochód kosztował 20 tys. i był w idealnym stanie to i tak znajdzie się jakieś "ale", tak zawsze jest... Dlatego rodzinie i znajomym nie polecam w ogóle doradzać w takich kwestiach bo z początku będzie wszystko fajnie, a po czasie zaczną wytykać jakieś niedociągnięcia... Szkoda zachodu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Yacek
    BMW
    E38 730D 10/1999
    Cytat Zamieszczone przez Łukasz86 Zobacz posta
    Witam,

Panowie mój przyjaciel jest zainteresowany zakupem BMW e38 silnik V8 najlepiej. Z racji tego że nie ma konta na tym forum poprosił mnie o przysługę. Na allegro znalazł e38 w dość nietypowo niskiej cenie...pytanie do Was co sądzicie o tej sztuce? A może ktoś widział ją na żywo? Mamy około 400 km w jedną stronę żeby tam podjechać więc najpierw wolałbym się upewnić:) Chyba, że ktoś z forumowiczów sprzedaje swoją perełkę to też proszę pisać!:) Oto link:
    http://allegro.pl/bmw-e38-735-236-p-...586728921.html
    tak trudno założyć tu konto ? troche dziwne....
    E38 730D 10/1999 ORIENTBLAU Niestety nie jestem milionerem gazownikiem, jeżdżę dieslem...