Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Wentylator klimatyzacji 728 M52TU

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Od biedy można by jakiś przełącznik dodatkowy zrobić i z klimą odpalać ręcznie wiatrak.
    albo wpiąć się w przycisk od klimy... tak żeby załączył się razem ze sprężarką...
    sezon chyli się ku końcowi... ale nie lubie mieć w aucie rzeczy które nie działają... jak są to mają działać....
    może ktoś jeszcze coś ciekawego podrzuci... narazie muszę pozbyć się tego zasranego wiatraka...
    a może problem jest gdzie indziej....
    bezpieczniki ok

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Tez myślałem o ręcznym przełączniku ale po 1 trzeba by pamiętać o tym żeby go każdorazowo zalaczac, po drugie ten dodatkowy przełącznik będzie drażnil zwyczajnie. Lepiej podłączyć to tak żeby załączalo sie razem ze sprężarka klimy

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2

Potwierdza się ,że mój patent z wentylem za "stówkę" z E46 jest dobry :)
    Pisałem już kiedyś ,że te zamienniki mi się nie podobają - miałem to w ręce ale nie montowałem .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    No cóż... myślałem że w tych pieniądzach to będzie coś na czym da się polatać.
    Jest jeszcze temat tego czujnika ciśnienia....
    w którym miejscu on się znajduje ?
    jak sprawdzić czy działa ?
    czy w inpie pokazałby się błąd tego czujnika jeśli byłby niesprawny ?

BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Jak załącza sprężarkę to czujnik jest sprawny. Niesprawność czujnika powoduje wyświetlenie błędu.Czujnik jest na osuszaczu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    OK, nie wiem gdzie osuszacz... ale sprężarka się załącza. Klima działa.... wiatrak nie.. ;P
    a u mnie ten patent z wiatrakiem od E46 też zadziała ?

BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Wiatraki z E46 działają na 100% w X5,E65 i E39. Wszędzie jest takie samo sterowanie więc i w E38 powinno działać .Wentyl z trójki musi być ze sterowaniem PWM . To,że jest moduł na zewnątrz nie stanowi problemu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745i
    Wentylator (zamiennik z aukcji) zamontowany i śmiga aż miło po włączeniu klimatyzacji. Dopiero teraz chłodzi tak jak powinno.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Extra.
    Cieszy mnie że klima śmiga... oby pogoda sprawiła by się jeszcze przydała... ;)
    kolejny raz przewaga przedlifta nad poliftem ;);)
    Ja swój dzisiaj odesłałem. Mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji/ zwrot kasy...
    Teraz mam dylemat czy kombinować z wiatrakiem od e46. Czy kupić zamiennik w okolicy 1000pln... czy dać się wzbogacić aso za 2100pln...
    autko ma być u mnie dłużej... ale tak mówiłem za każdym razem jak kupywałem BMW... i po 2-3 latach zmieniałem... ah te pasje...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745i
    Myślę, że nowy wentylator z ASO to przerost formy nad treścią, każdy motoryzacyjny psychol lubi nowe części z ASO (ja kiedyś uwielbiałem zapach woreczków z nowymi częściami z ASO) :D ale to taki fetysz. Pokusiłem się nawet o kupno z ASO nowego przedniego zderzaka m-pakietowego do e36 włącznie z dokładką i listwami :D wyszło ponad 2100 zł + 400 zł lakierowanie :D na szczęście mi przeszło... człowiek z czasem mądrzeje :)

Wyjmij 2000 zł z bankomatu (tudzież skarpetki), połóż na stół. Obejrzyj dokładnie każdy pieniądz z każdej strony i zadaj sobie zaje... ście ważne w życiu pytanie, czy warto ? :D

...to o tyle niebezpieczne, że w pewnym momencie samochód, który miał sprawiać mnóstwo radości staje się obiektem trosk i zmartwień. Nie daje spać po nocach, pożera budżet...
    Ostatnio edytowane przez hubabuba ; 25-08-2015 o 15:23